top of page

DE JON VAN EERD SHOW

ZOMAAR ZAZOU

In 2013 schrijft Jon van Eerd op uitnodiging van Erwin van Lambaart een concept  voor een nieuwe comedy-serie bij producent Ivo Niehe: De Jon van Eerd Show, met als subtitel Zomaar Zazou.

Van het uitgewerkte concept schreef Jon een proefaflevering die als pilot werd opgenomen, in het voormalige Showbizz City.

Het concept bestond eruit dat personage Harrie zich onder verdachte omstandigheden voor moest doen als de bekende televisie-presentatrice Zazou. Slechts enkele mensen wisten van zijn dubbelleven. Een aflevering zou een op zichzelf staand verhaal bevatten plus een talkshow gedeelte met echt publiek en echte gasten.

Naast Jon van Eerd speelde Jennifer Hofman en Filip Bolluyt een vaste rol. Het was de bedoeling dat in elke aflevering een gimmick met een bekende Nederlander zou zitten. Voor de pilot wist Jon Hans Klok zover te krijgen om als special appearance te verschijnen.

Onenigheid tussen Niehe en van Lambaart was de oorzaak dat het project van de ene dag op de andere werd verlaten. Met veel moeite lukte het Jon pas jaren later (in 2019) de hand te leggen op het materiaal waar hij pro deo zoveel voorbereiding voor had gedaan en energie in had gestoken. Tot die tijd had hij van zijn inzet geen beelden gezien.

De regie was in handen van Jelle de Jonge.

bottom of page