HARRIE'S ZOETE PIEPER KIEKEN
KIP MET ZOETE AARDAPPEL À (2 personen)
Benodigdheden: 2 kipfilets Roomboter
1 zoete aardappel Citroenolijfolie
1 grote wortel Peper
3 grote tenen knoflook Zout
1 blikje tomatenpuree Anijspoeder
1 blikje maïs (klein) Tijm
2 eieren
4 plakjes geitenkaas
Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Marineer ze met een flinke scheut citroen olijfolie (en anders gewone olijfolie en het sap van een halve citroen of limoen).
Hak de knoflook fijn in stukjes en meng dit samen met de tomatenpuree door de marinade. Voeg wat (verse) munt, een mespuntje anijspoeder en wat thym naar smaak toe en laat de marinade een paar uur staan. Regelmatig doorroeren.
Schil en snijd de zoete aardappel en de wortel in stukken. Kook de brokken in water totdat ze zacht zijn. Afgieten. Voeg een brok roomboter en een beetje peper toe en maak met een staafmixer een mooie egale pap.
Klop de eieren met een kleine scheut melk en een snufje zout.
Bak de stukjes kip met de marinade gaar in een pan.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de kip op de bodem van een ovenschaal. Sprenkel de maïs daar overheen. Smeer de pap van zoete aardappel en wortel als een dekentje over de kip en de maïs. Giet de geklopte eieren evenredig over de hele schotel. Leg vier dunne plakjes geitenkaas op het geheel.
Als de oven op temperatuur is zet deze dan op 190 graden. Plaats de schotel in het midden van de oven. Na 20 minuten even checken of het ei goed gestold is. Anders nog even laten staan.
Smakelijk eten.