top of page

Visje in de schotel

(Poisson á la crème au four)

 

Witvis in room met worteltjes       À (4 personen)

 

Benodigdheden:                           2 grote witvisfilets     

1 prei                                            2 Vis- of groente bouillonblokjes

Verse munt of muntpoeder          Olijfolie

8 middelgrote wortelen                2 eierdooiers

Klein kruintje peterselie              30 cl. room

Anijskruiden/zaadjes

Optioneel: roomboter

 

Snijd de wortels en de prei in kleine schijfjes. Houd prei en wortelen apart. Hak de peterselie fijn. Kook de wortelen ca. 10 minuten in de bouillon. Bak de prei in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper, de peterselie en eventueel wat anijszaadjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de wortelen uit de pan en laat de bouillon wat indikken. Doe de eierdooiers en de room erbij en roer het tot een lekkere saus. Blijf even roeren zodat de eierdooiers niet gaan stollen.

Smeer een ovenschaal in met wat roomboter (hóeft niet, maar wel lekker). Leg de stukken vis in de schaal en kruid ze met peper (zout kán, maar is niet nodig). Sprenkel de gebakken prei over de vis en overgiet het geheel met de roomsaus. Schep de wortelen eroverheen.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Draai na ongeveer 10 minuten de hoogte van de oven terug naar 180 graden. Laat de schotel nog eens 15 minuten in de oven staan.

Tip:

Je kan het gerecht interessanter maken met verse scampi's. Let wel, de scampi's eerst licht aanbakken in olie. Nét iets minder lang dan normaal. Knoflook en hete rode pepers is een heerlijke optie, maar verandert de zachte aard van de schotel.

Serveertip:

Aardappelen in de schil en rijst zijn lekker bij dit gerecht. Een verse, groene salade volstaat als zijgerecht. Met een stokbroodje is het heerlijk dopen in de saus.

bottom of page