LA CAGE AUX FOLLES

2010-2011

LA CAGE AUX FOLLES, de musical van Harvey Fierstein en Jerry Herman, ging in 2010 in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix in première als openingsvoorstelling van het gloednieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam. De regie was in handen van Matthew Ryan. Nichola Trehern nam de choreografie voor haar rekening.

 

LA CAGE AUX FOLLESC vertelt het verhaal van een homoseksueel paar (George en Albin) dat een nachtclub runt in St.Tropez. Als hun zoon wil trouwen met de dochter van een beruchte rechtsconservatieve politicus, die het tegenovergestelde pleit van waar de twee mannen voor staan, begint de ellende.Albin voelt zich als 'moeder' aan de kant gezet.

 

Het is een verhaal over liefde, acceptatie en tolerantie. Soms kluchtachtig, dolkomisch, soms ernstig en confronterend. De boodschap van LA CAGE AUX FOLLES is zó sterk dat het mensen op allerlei manieren in de ziel raakt. Het pauzenummer 'Ik Ben Wat Ik Ben' ging door merg en been. De musical is een stap verder gegaan dan de oorspronkelijke Franse gelijknamige klucht, waarbij het vooral gaat om lachen om mannen in een jurk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Tevens ontving Jon de Johan Kaartprijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryrapport Johan Kaartprijs:

'Jon van Eerd heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij in staat is een klucht, een blijspel of een musical te kunnen dragen. Hij heeft een groot talent voor het vertolken en uitdiepen van komische rollen en een enorm gevoel voor timing. Afgelopen seizoen excelleerde hij met zijn tragikomische rol in La Cage aux Folles, waarin hij volgens de jury alles liet zien wat hij als acteur in huis heeft. Maar met het toekennen van de Johan Kaart Prijs aan Jon van Eerd erkent de jury vooral zijn betekenis voor de lach in het theater en zijn enorme bijdrage aan het Nederlandse amusement.' 

Het DeLaMar Theater werd door Joop vd Ende volledig verbouwd tot twee speelzalen: De Mary Dresselhuyszaal en de Wim Sonneveldzaal. Het pand werd met bijzondere fotoprojecten aangekleed.

Joop vd Ende met Jon bij de presentatie van de maquette van het DeLaMar theater

Ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt in de bouw werden Jon van Eerd en Stanley Burleson omhoog getakeld om de traditionele meiboom te kunnen plaatsen

De hoofdrollen (George en Albin/ZaZa) werden gespeeld door Stanley Burleson en Jon van Eerd. Jon kreeg voor zijn rol de John Kraaijkamp Musical Award en de Johan Kaartprijs. Voor zijn vertaling bewerking ontving hij, samen met Martine Bijl die verantwoordelijk was voor de liedteksten, ook een Musical Award.

RECENSIES:

Klik voor IK BEN WAT IK BEN

Klik voor Jon ontvangt Musical Award 2011 voor de rol van Albin/Zaza

Klik voor het programmaboekje

Op het toneel vijanden, in de coulissen goede vrienden. Jon met Derek de Lint die de rol van de extreem rechtse Dindon speelde.

Alleen de schoentjes deden vermoeden dat de Cagelles misschien toch wel mannen waren.

Bij het grote Beau Monde gala in het Amstel Hotel in Amsterdam maakte arriveerde Jon in stijl met zijn Cagelles aan zijn zijde.

Met Liz Snoijink ging Jon naar St.Tropez waar de nachtclub 'La Cage aux Folles' stond. Liz speelde de rol van de labiele echtgenote van de extreem-rechtse Dindon.

DAGBLAD DE LIMBURGER 26 APRIL 2011

  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • 1194985614534001410pulsante_02_architetto_f_01.svg.med.png