top of page

JON EN DE JONGENS                                    2013

'JON EN DE JONGENS' was het jubileumconcert van Jon van Eerd. Het startte in het voorjaar van 2013 als tournee door Nederland. Het concert werd ge-afficheerd als een viering van zijn 25-jarig jubileum in het theatervak. 

 

Tegen zijn zin in werd het concert opgehangen aan zijn 25-jarige carrière. Los van het feit dat hij op dat moment al veel langer dan 25 jaar op de planken stond, wilde hij vooral 'een gewone, lekkere, kleinschalige. muziekavond' creëren. Maar de producent besloot anders.

 

Het concert had moeten bestaan uit een collage van nummers die Jon altijd al eens had willen zingen of waar hij een bijzondere band mee heeft. Maar de productie werd omgeven door een arsenaal aan mensen die andere belangen hadden, al dan niet met kennis van zaken. Desalniettemin wist Jon er een reeks nummers in te voegen die varieerden van Aznavour tot Gainsbourg en van Sondheim tot Herman. Zodoende kon hij de show nog enigszins persoonlijk maken.

 

Een compilatie van het concert (één uur) werd voor televisie opgenomen en uitgezonden door Omroep MAX.

 

Een aantal nummers uit de show kreeg ook later nog speciale aandacht. Zo werd 'Laat Mij Maar Buiten Staan' een persoonlijke aanklacht tegen de maatschappij en een strijdlied voor homoseksualiteit. Jon wordt nog regelmatig gevraagd dit nummer te zingen ter ondersteuning van manifestaties en protesten tegen discriminatie.

 

De band bestond uit: Michiel Ballhaus (piano), Hans Voerman (toetsen), Jan van Olffen (bas) en Wim de Vries (percussie).

 

De show ging op 29 april 2013 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam.

WISJEDATJES:
Van Roosendaal, die op instigatie van de producent deel uitmaakte van de tournee, voelde zich om omstreden redenen niet geroepen Jon bij te staan bij de televisie opnames. Jon liet zich door deze actie van zijn tour-collega niet uit het veld slaan en nodigde aanstormend talent Rosalie de Jong uit om speciaal voor de uitzending de rol over te nemen. De Jong's aandeel in het programma zorgde voor een verrassende, extra verdieping in de show en was een eclatant succes.
 
Bij de uitreiking van de Johan Kaartprijs aan vriendin Simone Kleinsma zong Jon een nieuwe versie van 'Als Ik Er Stil Bij Sta'.
 
Jon en de Jongens werd door de producent gepresenteerd als een 'cadeautje' voor Jon van Eerd.  Feit was, dat Jon een bedrag van meerdere tienduizenden Euro's moest investeren om zijn cadeautje in 'ontvangst' te nemen.

Rosalie de Jong was een aangename aanwinst in de show.

YOU TUBE - LAAT MIJ MAAR BUITEN STAAN - KLIK

STRIJDLIED HOMOSEKSUALITEIT

Schermafbeelding 2020-03-29 om 19.30.23.
Schermafbeelding 2020-03-29 om 19.33.01.
Schermafbeelding 2020-03-29 om 19.31.50.

MUZIEK THEATER PARADIJS

Jon en de Jongens
Jon en de Jongens
bottom of page