AGENDA

T/m 3 juni 2022
HARRIE NEEMT DE BENEN
Tournee


8 april 2022
Boekpresentatie De Klusjesman. Ambassade Hotel - Amsterdam


8 t/m 30 april 2022
Expostie Eugène Brands
Ambassade Hotel -

Ams


27 april 2022
Presentatie Koningsdag
Maastricht


28 april 2022
Musical Award Gala 


6 tm 15 mei 2022
CHARLEY - Londen UK


juli/sept 2022
In Het Teken van het Experiment; Eugène Brands


Vanaf okt. 2022
ZO VADER ZO ZOON
Tournee

ACTUEEL 

JON bij TIJD VOOR MAX
     
21 maart 2022

NPO1 17:15

JON bij
KOFFIETIJD
     
1 maart 2022

RTL 4 10:00

De Harries gaan weer van start. En hoe!

Schermafbeelding 2021-06-29 om 22.45.28.png

31 januari 2022

Alle tegenslagen ten spijt lukt het de ploeg van HARRIE NEEMT DE BENEN  weer op te krabbelen. Bloed kruipt waar het niet gaan kan! En dus is het zooitje ongeregeld weer terug te vinden in de theaters. Weliswaar met een aantal aanpassingen. Maar dat zal de pret niet drukken!
Kijk op de site van het Pretpakhuis voor de nieuwe speellijst en alle aanpassingen! En kies een lekkere avond uit ergens bij jou in de buurt om eens een heerlijk avondje te genieten en te brullen van de lach!

JON bij
MOLTAK
     
22 jan 2022

NPO3 21:30

JONVOORZITTER
MUSICAL AWARDS

6 Juli 2021

Vandaag is bekend geworden dat Jon van Eerd benoemd is tot voorzitter van de jury van de Musical Awards 2021/2022. De overige juryleden bestaan uit Maurice Luttikhuis, Hilde Scholten, Joy Kreiken, Arno Gelder, Rennie Reipma, Dianne Zuidema, Michiel de Regt en Henriëtte Tol.

In 2016 was Jon was ook actief als jurylid. Na een seizoen heeft hij zijn taak neergelegd om belangenverstrengeling te voorkomen met  zijn eigen musical CHARLEY, die door het Pretpakhuis het jaar erna geproduceerd zou worden.

Het prestigieuze Musical Award Gala zal op 28 april 2022 plaatsvinden.

OUDER NIEUWS

COLUMN JON IN PRIVÉ

FEBRUARI, 2O21

Leuk nieuws! Vanaf 10 februari verschijnt er wekelijks een column geschreven door Jon van Eerd in weekblad Privé. Hij treedt hiermee in de schoenen van Jos Brink die jarenlang columnist was voor het blad.

De columns zullen qua thema's uiteenlopen, maar altijd licht van aard en actueel zijn.

 

Mylene_en_Rosanne_Affiche_zonderindruk_e

JON VAN EERD SCHRIJFT UNIEKE SHOW VOOR MYLÈNE EN ROSANNE

28 AUGUSTUS, 2020

Jon van Eerd's Pretpakhuis brengt vanaf oktober een uniek Covid-proef concert met Mylène en Rosanne.  De beroemde tweelingzusjes die tal van hits op hun naam hebben staan worden dit jaar 20 en vieren dit met een spetterend concert met als titel #TWINTYTWINTY. Het programma wordt speciaal voor Mylène en Rosanne geschreven en geregisseerd door Jon van Eerd.

2E GESPREK INGRID VAN ENGELSHOVEN MET JON VAN EERD

08c73889-f8cc-45f5-8e3c-c134693fa27f.jpg

30 MEI, 2020

 

Tijdens een tweede ontmoeting met de minister van OCW heeft Jon van Eerd wederom geprobeerd helderheid te verschaffen in de werking en noodzaak van de vrije theatersector. In een reactie geeft van Eerd aan: 'Ondanks het feit dat het wonderlijk is dat je een minister van cultuur moet uitleggen hoe cultuur werkt heb ik vertrouwen dat we het haar goed hebben kunnen uitleggen. Helaas is het spoor al zo ver uitgehold dat zij niet open staat voor daadwerkelijke hulp.'

Het blijft schipperen in de marge, zo lijkt het. Van Eerd: 'Haar besluitvorming hangt van los zand aan elkaar. Het lijkt of ze in paniek is. Het trieste is dat zij ondanks alles vasthoudt aan een route die erg eenzijdig is. Die starheid toont de eindeloze zwakte van een bewindspersoon'.

Het lijkt erop dat er vaak meer partijpolitiek wordt bedreven dan dat er daadkracht wordt getoond in tijden van crisis. 

een_borrel_aan_de_bar copy.jpg
Harrie_for_presedent.jpg

NIEUWE COLLECTIE HARRIE T-SHIRTS

3 AUGUSTUS, 2020
 
Vanaf vandaag is de nieuwe collectie Harrie Vemeulen-T-shirts gelanceerd:

*  HARRIE FOR PRESIDENT
*  IK DRINK NOG ÉÉN BARREL AAN DE BOR
    EN DAN KOM IK NAAR HUIS
*  ALS 'S NACHTS ETEN SLECHT IS
    WAARVOOR IS HET LAMPJE DAN?

De T-shirts zijn te bestellen via de webshop van het Pretpakhuis.

JON VAN EERD IN GESPREK MET INGRID VAN ENGELSHOVEN

14 MEI, 2020

 

Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven heeft gisteren in een uitgebreid persoonlijk gesprek met Jon van Eerd toegezegd vervolg te geven aan zijn voorstel dieper in te gaan op de problematiek van de vrije sector binnen de theater branche. Zowel vrije producenten, ZZP-ers en theaters vallen voor een groot deel buiten de boot van de steunplannen van de regering.

Van Eerd benadrukt het niet te onderschatten belang van de vrije sector die door de corona crisis in ruw weer is gekomen. Ten opzichte van gesubsidieerde instellingen is de vrije sector goed voor zo'n 80 to 90% van het jaarlijks theateraanbod.

Daarmee is het ook de tak van theater dat het grootste deel van de 300.0000 ZZP-ers werk verschaft.

Hoe het vervolg er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

JON VAN EERD NODIGT MINISTER UIT VOOR GESPREK

12 MEI, 2020

 

Naar aanleiding van de corona crisis voert de minister tot nu toe uitsluitend oriënterende gesprekken met de gesubsidieerde intsellingen. Jon van Eerd nodigt minister Ingrid van Engelshoven uit voor een gesprek à deux.

Hij hoopt hiermee voor de minister een compleet en objectief beeld te kunnen geven van de problemen in de branche die op dit moment vooral worden opgevangen door de vrije sector.

Schermafbeelding 2020-04-24 om 23.29.41.

JON VAN EERD VECHT VOOR DE ZZP-ERS!

17 APRIL, 2020

Ten gevolge van de Corona crisis is er veel aan de hand in de wereld. Ook de culturele sector, en met name het ongesubsidieerde deel van de branche is de dupe van de onwetendheid van minister van Engelshoven.

Jon van Eerd zet zich in om de misverstanden omtrent het onderwerp en de daarmee gepaarde grote problemen aan de kaak te stellen.

In het programma OP1 laat hij met verve van zich horen.