JON VAN EERD

NIEUWS

JON VAN EERD SCHRIJFT WEKELIJKSE COLUMN IN DE PRIVÉ

FEBRUARI, 2O21

Leuk nieuws! Vanaf 10 februari verschijnt er wekelijks een column geschreven door Jon van Eerd in weekblad Privé. Hij treedt hiermee in de schoenen van Jos Brink die jarenlang columnist was voor het blad.

De columns zullen qua thema's uiteenlopen, maar altijd licht van aard en actueel zijn.

CORONA DOET HERRIE IN DE KEUKEN DE DAS OM

DECEMBER, 2020

Als gevolg van de Corona-crisis heeft het Pretpakhuis moeten besluiten de succesvolle thaatervoorstelling HERRIE IN DE KEUKEN definitief te annuleren.

Beschikbaarheid van theaters, cast en speelbeurten hebben de producenten gedwongen deze zware beslissing te nemen.

Helaas brak de crisis uit nét voordat de plannen voor een DVD opname konden worden uitgevoerd. Er kan dan ook geen DVD worden toegevoegd aan de reeks Harrie-voorstellingen die wel zijn verschenen. 

JON VAN EERD SCHRIJFT UNIEKE SHOW VOOR MYLÈNE EN ROSANNE

28 AUGUSTUS, 2020

Jon van Eerd's Pretpakhuis brengt vanaf oktober een uniek Covid-proef concert met Mylène en Rosanne.  De beroemde tweelingzusjes die tal van hits op hun naam hebben staan worden dit jaar 20 en vieren dit met een spetterend concert met als titel #TWINTYTWINTY. Het programma wordt speciaal voor Mylène en Rosanne geschreven en geregisseerd door Jon van Eerd.

MECC OPENT GROOTSTE THEATER VAN LIMBURG MET TICKET TO BROADWAY

21 AUGUSTUS, 2020

Op 13 december zal er in het M-theater in Maastricht een concert plaatsvinden met als thema; de grootste hits van Broadway en West End. Jon van Eerd zal met o.a. Lone van Roosendaal, René van Kooten en Vajèn vd 

Speciaal voor het nieuwe M-theater komt de crème de la crème uit de musicalwereld op zondag 13 december naar Limburg voor een uniek musicalconcert exclusief te zien in Maastricht. Geniet van de allermooiste musicalsongs, gezongen in een grootse show, met topsolisten René van Kooten, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Jon van Eerd, Joke de Kruijf en Vajen van den Bosch o.l.v. een groot orkest een fantastisch concert brengen.

.

NIEUWE COLLECTIE HARRIE T-SHIRTS

3 AUGUSTUS, 2020

 

Vanaf vandaag is de nieuwe collectie Harrie Vemeulen-T-shirts gelanceerd:

*  HARRIE FOR PRESIDENT

*  IK DRINK NOG ÉÉN BARREL AAN DE BOR

    EN DAN KOM IK NAAR HUIS

*  ALS 'S NACHTS ETEN SLECHT IS

    WAARVOOR IS HET LAMPJE DAN?

De T-shirts zijn te bestellen via de webshop van het Pretpakhuis.

2E GESPREK INGRID VAN ENGELSHOVEN MET JON VAN EERD

30 MEI, 2020

 

Tijdens een tweede ontmoeting met de minister van OCW heeft Jon van Eerd wederom geprobeerd helderheid te verschaffen in de werking en noodzaak van de vrije theatersector. In een reactie geeft van Eerd aan: 'Ondanks het feit dat het wonderlijk is dat je een minister van cultuur moet uitleggen hoe cultuur werkt heb ik vertrouwen dat we het haar goed hebben kunnen uitleggen. Helaas is het spoor al zo ver uitgehold dat zij niet open staat voor daadwerkelijke hulp.'

Het blijft schipperen in de marge, zo lijkt het. Van Eerd: 'Haar besluitvorming hangt van los zand aan elkaar. Het lijkt of ze in paniek is. Het trieste is dat zij ondanks alles vasthoudt aan een route die erg eenzijdig is. Die starheid toont de eindeloze zwakte van een bewindspersoon'.

Het lijkt erop dat er vaak meer partijpolitiek wordt bedreven dan dat er daadkracht wordt getoond in tijden van crisis. 

INGRID VAN ENGELSHOVEN IN GESPREK MET JON VAN EERD

14 MEI, 2020

 

Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven heeft gisteren in een uitgebreid persoonlijk gesprek met Jon van Eerd toegezegd vervolg te geven aan zijn voorstel dieper in te gaan op de problematiek van de vrije sector binnen de theater branche. Zowel vrije producenten, ZZP-ers en theaters vallen voor een groot deel buiten de boot van de steunplannen van de regering.

Van Eerd benadrukt het niet te onderschatten belang van de vrije sector die door de corona crisis in ruw weer is gekomen. Ten opzichte van gesubsidieerde instellingen is de vrije sector goed voor zo'n 80 to 90% van het jaarlijks theateraanbod.

Daarmee is het ook de tak van theater dat het grootste deel van de 300.0000 ZZP-ers werk verschaft.

Hoe het vervolg er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

JON VAN EERD NODIGT MINISTER UIT VOOR GESPREK

12 MEI, 2020

 

Naar aanleiding van de corona crisis voert de minister tot nu toe uitsluitend oriënterende gesprekken met de gesubsidieerde intsellingen. Jon van Eerd nodigt minister Ingrid van Engelshoven uit voor een gesprek à deux.

Hij hoopt hiermee voor de minister een compleet en objectief beeld te kunnen geven van de problemen in de branche die op dit moment vooral worden opgevangen door de vrije sector.

JON VAN EERD VECHT VOOR DE ZZP-ERS!

17 APRIL, 2020

Ten gevolge van de Corona crisis is er veel aan de hand in de wereld. Ook de culturele sector, en met name het ongesubsidieerde deel van de branche is de dupe van de onwetendheid van minister van Engelshoven.

Jon van Eerd zet zich in om de misverstanden omtrent het onderwerp en de daarmee gepaarde grote problemen aan de kaak te stellen.

In het programma OP1 laat hij met verve van zich horen.

HARRIE AVONTUREN BINGE-WATCHEN IN MOEILIJKE TIJDEN

18 MAART, 2020

Om iedereen een steuntje in de rug te bieden en een beetje lach en lol te schenken, biedt Jon van Eerd's Pretpakhuis een mini-vakantie aan. Hij helpt mee de komende tijd de crisis een beetje draaglijk te maken.

 

Via www.pretpakhuis.nl/videohuur kun je online  avonturen van Harrie Vermeulen bekijken.

De lach is gezond. De lach is helend. En zo hoopt Jon de komende tijd een beetje de zon te laten schijnen.

 

'Hopelijk tot heel heel snel weer. 'En moed, hoop, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Tot aan de andere kant van dit verdriet!'

Alle voorstellingen tot 1 april geannuleerd!

12 MAART, 2020

Vandaag heeft de regering besloten dat in verband met het Corona-virus alle theater-voorstellingen tot 1 april worden geannuleerd. Dit betekent dat HERRIE IN DE KEUKEN in principe weer vanaf 1 april gaat spelen. Óf en wanneer er eventueel voorstellingen worden ingehaald zal zo snel mogelijk worden gecommuniceerd.

Het beste advies is uw eigen theater hiervoor in de gaten te houden. Ook www.pretpakhuis.nl zal regelmatig een update plaatsen.

A NIGHT

BETWEEN THE STARS

12 FEBRUARI, 2020

Op 23 maart vindt voor de derde keer het AD Gala A Night Between the stars georganiseerd. Een keur van musicalartiesten zal voor het voetlicht treden met bekende en minder bekende nummers.

 

Naast Stanley Burleson, René van Kooten en tal van andere artiesten zal ook Jon van Eerd zijn opwachting maken. Of hij dan ook zijn vermaarde 'Ik Ben Wat Ik Ben' ten gehore zal brengen blijft een verrassing.

IEDER UUR EEN BITTERGARNITUUR CARNAVALSKRAKER

JON VAN EERD

30 JANUARI, 2020

Vandaag werd het hitnummer van Jon van Eerd uit de voorstelling HERRIE IN DE KEUKEN als carnavalskraker uitgebracht. Het nummer IEDER UUR EEN BITTERGARNITUUR is te horen op Spotify, iTunes, Deezer, HitNL en Google Music en de te gekke clip op YouTube. 

STERRENREGEN NA PREMIÈRE

HERRIE IN DE KEUKEN

10 DECEMBER, 2019

Gisteren ging voor een stampvolle en uitzinnige zaal de komedie HERRIE IN DE KEUKEN in première. Publiek en pers was unaniem lovend.

De voorstelling zal nog tot medio mei 2020 door het hele land touren.

BEAU VAN ERVEN DORENS IN VOORSTELLING JON VAN EERD

5 DECEMBERR, 2019

Vandaag is bekend geworden dat Beau van Erven Dorens een aandeel heeft in de nieuwe voorstelling van Jon van Eerd, HERRIE IN DE KEUKEN.

Tijdens de voorstelling interviewt Beau Harrie Vermeulen over het waanzinnige succes van zijn frikandellen imperium.

FRITS!

29 NOVEMBER, 2019

Op 30 november is Jon van Eerd te gast bij Frits Huffnagel in zijn praatprogramma FRITS bij Omroep West. Andere gasten zijn Carolina Dijkhuizen en Frans Bauer. 

OMROEP WEST

30 november 17:00 

HET WORDT NU LAAT

26 NOVEMBER, 2019

In de nacht van 2 op 3 december, één week voor de première van HERRIE IN DE KEUKEN, is Jon van Eerd te gast bij Carolien Borgers in het programma 'Het Wordt Nu Laat'. Over de nieuwe komedie, maar ook over zijn leven als acteur en ondernemer, teleurstellingen en diepe vriendschappen.

RADIO NPO2 

2/3 december 00:00/02:00 uur

HERRIE IN DE KEUKEN

1E TRY-OUT

23 NOVEMBER, 2019

Vandaag spelen de 'Harrie's' de eerste inspeelvoorstelling van HERRIE IN DE KEUKEN in Schouwburg Velsen. 

Voor de volledige speellijst zie pagina AGENDA of ww.pretpakhuis.nl

COR OP PAD

15 NOVEMBER, 2019

In de nieuwe 'Cor pop Pad' van en met Cor Bakker gaat hij op bezoek bij Jon van Eerd. Op de bank bij Jon thuis hebben zij een gesprek. Maar er wordt ook gezongen.

COR OP PAD

Zaterdag 16 november Radio/TV N-H

18:10/20:10/22:10

VIJF UUR LIVE

6 NOVEMBER, 2019

Jon van Eerd is vandaag te gast bij Daphne Bunskoek in '5 UUR LIVE'. Centraal staat natuurlijk de gloednieuwe vette komedie HERRIE IN DE KEUKEN. Maar hij duikt ook met Joris Bijdendijk de keuken in om bijzondere snacks te maken.

5 UUR

Woensdag 6 november, RTL4, 17:00

START REPETTIES

HERRIE IN DE KEUKEN

14 OKTOBER, 2019

Vandaag was de aftrap van de nieuwste komedie van Jon van Eerd. Naast Jon spelen Anne Lamsvelt, Arie Cupé, Joey Schalker, Brian Verhagen en Liss Walravens mee. En er is een speciale rol weggelegd voor Beau van Erven Dorens.

HERRIE IN DE KEUKEN gaat op 9 december 2019 in Amsterdam in première.

JON MET ANNA IN DE KEUKEN VAN MAX

11 OKTOBER, 2019

Jon gaat met winnares van Heel Holland Bakt, Anna Yilmaz, de keuken van Omroep Max onveilig maken.

TIJD VOOR MAX

Vrijdag 11 oktober, NPO1, 17:10

JON VAN EERD

IN CONCERT MET CHISTINA COLLIER

17 AUGUSTUS, 2019

Opera zangeres CHRISTINA COLLIER gaf een klassiek concert in Nice, Frankrijk.  Onder de sterrenhemel, met Cap Ferrat als romantische achtergrond, gaf Jon een verrassingsoptreden met een aantal nummers waaronder 'Good Thing Going' en 'Losing My Mind' van Stephen Sondheim.

Andere gasten waren o.a. cellist Renaud Gigord, Lyon Opera pianist Angela White en componist Michael Reed.

4 NOMINATIES VOOR               CHARLEY!

4 AUGUSTUS, 2019

CHARLEY, de komische musical heeft wederom vier nominaties in de wacht gesleept. Dit keer voor de Musical World Award.

⭐️Beste productie: CHARLEY, de komische musical

⭐️Beste hoofdrol: Jon van Eerd

⭐️Beste mannelijke bijrol: Laus Steenbeeke

⭐️Beste vrouwelijke bijrol: AnneMieke Ruyten

Er kan nog tot 31 augustus gestemd worden via de site van Musical World

http://www.musicalworld.nl/awards/mw_awards_2019/

HARRIE VERMEULEN

GAAT GRENS OVER

28 JUNI, 2019

De succesvolle komedie HARRIE LET OP DE KLEINTJES van Jon van Eerd wordt de eerste theaterproductie van het nieuwe Belgische theatergezelschap Het Farcetheater.

De bekende Vlaamse acteur Peter van Asbroeck zal  de rol van Harrie Vermeulen op zich nemen. Andere namen zijn Christel Domen en Anthony van Caeneghem. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe.

De voorstelling gaat op 7 februari in Theater Scala in Gent in première.

De volgende Nederlandse Harrie Vermeulen, HERRIE IN DE KEUKEN gaat in december 2019 in première.

HOMMAGE IN KONINKLIJK CONCERTGEBOUW

25 JUNI, 2019

Vandaag werd in het Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam een unieke hommage gebracht aan de in januari 2019 overleden componist Michel Legrand.

Jon van Eerd verzorgde samen met Noortje Herlaar, en met Cor Bakker aan de vleugel, o.l.v dirigent Jules van Hessen met het Philips Symfonie Orkest en het Nederlands Concertkoor in de arrangementen van Bob Zimmerman, een bijzondere en exclusieve avond.

De uitverkochte tempel van de muziek trilde op haar grondvesten met bekende nummers als 'What Are You Doing the Rest of Life', 'How Do You Keep the Music Playing', 'Windmills of Your Mind', 'Les Parapluies de Cherbourg'.

HERRIE IN DE KEUKEN

24 APRIL, 2019

Vandaag werd het volledige ensemble van de nieuwste 'Harrie Vermeulen'-komedie HERRIE IN DE KEUKEN gepresenteerd. Voor Theater De Meervaart waar op 9 december 2019 de première plaats zal vinden, was een snackcar geplaatst zodat de Harrie's uit het dak konden gaan met friet, frikadellen en klodders mayonaise.

HERRIE IN DE KEUKEN van producent Pretpakhuis zal vanaf november 2019 het hele seizoen in alle theaters in Nederland te zien zijn.

Met: Jon van Eerd, Arie Cupé, Anne Lamsvelt, Joey Schalker, Liss Walravens en Brian Verhagen.

OPRAH GEDOOPT SCHIP MET CONCERT VAN JON VAN EERD 

18 APRIL, 2019

Op 8 september 2019 vertrekt het nieuwste schip van de Holland America Line, de Nieuw Statendam voor een muzikale reis langs kust van Noorwegen.

Het schip, dat gedoopt is door Oprah Winfrey, zal een week lang in het teken staan van personality concerten van Jon van Eerd, Mariska van Kolck en Stanley Burleson met de Noorse fjorden als achtergrond.

HOMMAGE AAN MICHEL LEGRAND IN CONCERTGEBOUW

29 MAART, 2019

Jon van Eerd en Noortje Herlaar zijn de twee solisten die op 25 juni a.s. in het Koninklijke Concertgebouw een hommage zullen brengen aan de in januari overleden Michel Legrand.

Samen met Cor Bakker en het 90-koppige Philips Symfonie Orkest zullen alle hoogtepunten van het oeuvre van Legrand worden uitgelicht. Met Jules van Hessen als dirigent en Bob Zimmerman als arrangeur.

Een van zijn bekendste werken is de muziek voor 'Les Parapluies de Cherbourg' (1964) met Catherine Deneuve. Legrand ontving vele prestigieuze prijzen o.a. de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en meerdere Oscars voor muziek voor films als 'Summer '42', en 'Yentle' met Barbara Streisand.

REÜNIE OUD MOLLEN

5 MAART, 2019

 

Vrijdag 8 maart wordt er in Ivo Niehe's TV SHOW OP REIS een special uitgezonden met een groot aantal ex-mollen uit het programma WIE IS DE MOL?

 

Op de vooravond van de grote ontknoping van het seizoen 2019 delen mollen zoals Jon van Eerd, Thomas Cammaert, Inge Ipenburg en Jan Versteegh hun hilarische en ingewikkelde ervaringen met elkaar.

NPO1 21:30 8 maart

JON BRENGT HOMMAGE AAN SIMONE KLEINSMA

4 MAART, 2019

Op 1 april zal er in het DeLaMar theater in Amsterdam een hommage aan Simone Kleinsma worden gebracht. Jon van Eerd is een van de vele dierbare collega's die hun opwachting maken met een verrassingsoptreden.

 

Naast Jon zullen o.a. Tony Neef, Stanley Burleson, André van Duin en Arie Cupé te zien zijn.

DELAMAR THEATER.

1 april 2019 - 20:00 uur

JON IN 'HET BESTE VAN' 

27 FEBRUARI, 2019

Vandaag is Jon te zien in een aflevering van 'Het Beste Van'. Deze keer staat het carnaval centraal, en als geboren en getogen Maastrichtenaar kan Jon hierbij niet wegblijven.

HET BESTE VAN CARNAVAL.

NPO3 - 20:25 - 27 februari

MUZIKALE KOFFIETIJD MET JON EN JONATHAN 

20 FEBRUARI, 2019

Vandaag is Jon te gast bij Koffietijd. Hij zal samen met Jonathan Demoor, één van de mede-acteurs van CHARLEY, het nummer 'Leun Op Mij' ten gehore brengen. 'Leun Op Mij' is het swingende finale-lied dat ook op de live CD van de komische musical te vinden is.

RTL4 10:00 - 20 februari

JON BIJ FINALE VAN HEEL HOLLAND BAKT IN SMAAKT NAAR MEER

4 FEBRUARI, 2019

Nadat op zondag 3 februari de finale van HEEL HOLLAND BAKT is uitgezonden, schuift Jon van Eerd vanavond aan bij André, Janny en Robèrt in de uitzending van SMAAKT NAAR  MEER. Wie heeft gewonnen en waarom, en wat vinden de panelleden van de andere kandidaten?

 

Én... Jon heeft zelf ook een taart gebakken!

Je gaat het zien op NPO1 22:10 - 4 februari.

JON VAN EERD EN MICHAEL REED  VERZILVEREN MUSICAL AWARD

24 JANUARI, 2019

Jon van Eerd en Michael Reed ontvingen beiden een Musical Award op het gala gisterenavond. Jon kreeg zijn prijs voor het script en de bewerking van THE ADDAMS FAMILY en Michael nam zijn award in ontvangst voor de muziek in CHARLEY! 

 

De CHARLEY's verzorgden ook een spetterend optreden met een medley van nummers uit de musical. De muziek van CHARLEY verscheen deze week op CD.

www.pretpakhuis.nl

SIMONE KLEINSMA OVERHANDIGT CD CHARLEY

19 JANUARI, 2019

Na afloop van de voorstelling in de Rijswijkse Schouwburg kwam Simone Kleinsma als verrassing het toneel op gelopen. Zij bood Jon van Eerd het allereerste exemplaar aan van de CD van CHARLEY, de komische musical.

Haar lovende woorden onderstreepten niet alleen de unieke kwaliteit en durf van de productie, maar ook hoe bijzonder het is heden ten dage nog een heuse CD uit te brengen.

De CD van CHARLEY is een live recording van de première avond van 9 december 2018, en is te verkrijgen via www.pretpakhuis.nl

CHARLEY OOK OP MUSICAL AWARDS GALA TE ZIEN!

11 JANUARI, 2019

Op 23 januari wordt rechtstreeks vanuit de RAI het Musical Awards Gala uitgezonden. Ook de cast van de musical CHARLEY zal haar opwachting maken, met twee liedjes uit de voorstelling.

Die avond worden ook de prijzen uitgereikt. En zoals we al eerder trots konden vermelden is CHARLEY maar liefst in vier categorieën genomineerd; muziek, choreografie, beste acteur en beste productie!

OUDEJAARSWEEKEND

KAN NIET MEER STUK!

29 DECEMBER, 2018

De komende dagen is Jon van Eerd niet alleen op de planken te zien met CHARLEY, maar ook in meerdere TV uitzendingen:

29 dec. RTL4 20:00 OH, WAT EEN JAAR

Met: Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge, Ruben Nicolai en Myrna Goossens

30 dec. RTL5 21:30 MANNENHARTEN 

zie pagina Oeuvre/film - voor zijn ongezouten mening over deze film. Met: o.a. Barry Atsma

En natuurlijk CHARLEY in Purmerend, Roosendaal en Tiel!

www.pretpakhuis.nl

CHARLEY MEERDERE NOMINATIES VOOR EEN MUSICAL AWARD

11 DECEMBER, 2018

Na de zinderend première van CHARLEY afgelopen zondag, en de daaropvolgende lovende pers, wordt vandaag bekend dat de musical is genomineerd voor meerdere Musical Awards.

⭐️Beste muziek: Michael Reed

⭐️Beste choreografie: Eline Vroon

⭐️Beste hoofdrol: Jon van Eerd

⭐️Beste musical: CHARLEY

En alsof dat niet genoeg was werd bekend gemaakt dat Jon van Eerd ook genomineerd was voor ⭐️Beste vertaling/bewerking voor The Addams Family.

CHARLEY ONGEKEND SUBLIEM!

10 DECEMBER, 2018

De première van CHARLEY op 9 december 2018 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam was een ongekend groot succes. De staande ovatie hield minutenlang aan.

Publiek, genodigden en pers waren unaniem enthousiast. In de daaropvolgende dagen hield de sterrenregen aan, met teksten als 'briljant' en 'onweerstaanbaar'.

ADDAMS FAMILY ECLATANT SUCCES BIJ PUBLIEK EN PERS 

2 DECEMBER, 2018

De première van The Addams Family was een daverend succes. Pers en publiek waren het volmondig eens; deze voorstelling is top!

Alle disciplines kregen werd de lofzang toegezongen. Zo werd met name ook de bewerking/vertaling van Jon van Eerd gelauwerd. De Volkskrant sprak zelfs over een 'geniale vertaling'.

EERSTE CHARLEY EEN DAVEREND SUCCES!

23 NOVEMBER, 2018

De eerste try-out van de komische musical CHARLEY in Veenendaal, was een enorm en onvergetelijk succes. Het publiek brak de tent af en heeft na afloop cast, orkest en crew overladen met superlatieven aan complimenten.

Het komt niet vaak voor dat een eerste inspeel-voorstelling van een productie al meteen zo'n topprestatie levert!

JON VAN EERD ROEPT ONDERSCHEIDING IN HET LEVEN

29 NOVEMBER, 2018

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van zijn levenspartner, Ton Fiere, heeft Jon van Eerd een speciale onderscheiding bedacht. De DOP. Deze hulde is bedoeld voor mensen die in een theaterproductie onzichtbaar, maar onmisbaar zijn.

 

Het is de bedoeling dat de DOP namens het PRETPAKHUIS op gezette tijden wordt uitgereikt aan iemand die op achter de schermen werkzaam is.

De DOP is een bronzen beeld van een pakhuis.

VLIEGENDE START

REPETITIES

CHARLEY

15 OKTOBER. 2018

Show-time!

De repetities voor CHARLEY, de komische musical zijn met een knal van start gegaan. Michael Reed en Jon van Eerd presenteerden hun 'kindje' aan een uitzinnige groep acteurs en medewerkers. Ook de ontwerpen voor de decors en de kostuums werden uitgelicht. 

TOP RECENSIES

KUNST & KITSCH

'Kunst & Kitsch' wordt omarmd door pers en publiek. Het citaten-tableau beslaat slechts citaten uit de lofzang die deze productie ten deel valt.

Met in de cast: Liz Snoijink, Raymonde de Kuyper, Arie Cupé en Liza van Zeijderveld.

 

 

Bewerking/Regie: Jon van Eerd

Decor/kostuums: Joris van Veldhoven

Lichtontwerp: Uri Rapaport

Productie: Pretpakhuis i.o.v. CASR

ZEER GESLAAGDE PREMIÈRE KUNST & KITSCH 

24 SEPTEMBER, 2018

Vanavond beleefde de ontroerende maar ook grappige productie 'Kunst & Kitsch' haar première in de schouwburg van Amstelveen.

Het publiek was zeer lovend. Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper, geflankeerd door Arie Cupé en de debuterende Liza van Zeijderveld, leverden een knappe tour de force.

CHARLEY KNALT BIJ OPENING UITMARKT

SING-ALONG

26 augustus, 2018

De cast van CHARLEY opende met een indrukwekkende act de afsluiting van de UITmarkt 2018. De show werd live uitgezonden door de AVRO.

Voor één keer werd Laus Steenbeke vervangen door Arie Cupé.

CHARLEY OP MUSICAL TALENT GALA TILBURG

PRISCILLA KNETEMANN,  JONATHAN DE MOOR en JOB BOVELANDER treden op 30 juni op tijdens het Musical Talent Gala dat in Tilburg gehouden zal worden. Onder muzikale leiding van Jules van Hessen en zijn voltallig orkest zullen zij het lied 'Charley' uit de gelijknamige musical ten gehore brengen.

CHARLEY'S WERK-

SESSIE AAN DE RIVIÈRA

Cast en creatives van CHARLEY de komische musical zijn onlangs voor een werksessie bij elkaar gekomen in Zuid Frankrijk. Onder leiding van Michael Reed werd stapsgewijs door alle nummers gegaan. Maar er was ook ruimte voor plezier!

HARRIE EN TWEE MEESTERS OP TV

10-05-18

Vandaag wordt om 13:15 de komedie HARRIE EN TWEE MEESTERS voor een tweede maal uitgezonden op TV. NPO1, Omroep MAX. Met o.a. Margo Dames, Lucie de Lange en Arie Cupé

JON REGISSEERT PETER SHAFFER'S KUNST & KITSCH

01-05-18

Vandaag heeft het Pretpakhuis aangekondigd de meesterlijke komedie KUNST & KITSCH (Lettice & Lovage) van Peter Shaffer te produceren in de regie van Jon van Eerd.

Acteurs zijn: Liz Snoijink, Raymonde de Kuyper, Arie Cupé en Liza van Zuiderveld.

JON BIJ OMROEP

MAX OP KONINGSDAG

27-04-18

In de feestelijke uitzending van MAX-koningsdag is Jon naast o.a. Carel Kraayenhof en Hans Klok een van de gasten op Paleis Soestdijk.

 

De uitzending op NPO1 begint om 14:00 uur. Presentator is Jan Slagter. 

ALLERLAATSTE

HARRIE & EVA

22-04-18

Na een succesvolle tournee langs meer dan 100 Nederlandse theaters speelde de acteurs van HARRIE & EVA hun allerlaatste voorstelling van de productie.

 

De vijfsterren-productie verschijnt binnenkort op DVD. 

HARRIE OP DVD

16-04-18

Vandaag werd de succesvolle komedie HARRIE & EVA opgenomen voor TV en DVD.

De DVD zal naar verwachting in juni 2018 verschijnen.

 

De DVD is nu al te bestellen via www.pretpakhuis.nl 

PERSPRESENTATIE

CHARLEY

03-04-18

Het PRETPAKHUIS presenteerde vandaag haar gloednieuwe productie voor het seizoen 2018/2019: CHARLEY.

In het chique Hotel the Grand werden cast en creatives voorgesteld.

HARRIE & EVA is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. De laatste ronde waar het publiek haar stem kan uitbrengen is op dinsdag 30 januari in Theater de Blauwe Kei in Veghel.​

Een keer eerder won Jon van Eerd een Toneel Publieksprijs voor de productie BOEING BOEING in het seizoen 2008/2009.

Wanneer de winnaar bekend gemaakt gaat worden is nog niet duidelijk

**********************************************************************************

30-01-2018 HARRIE & EVA GENOMINEERD VOOR PUBLIEKSPRIJS

Vandaag maakte producent TEC-Entertainment bekend dat zij volgend seizoen de musical THE ADDAMS FAMILY zal brengen. De spelers zijn nog niet bekend gemaakt. Op Broadway speelde Nathan Lane de rol van Gomez.

Jon van Eerd zal voor de vertaling/bewerking zorgen. De regie is in handen van Paul Eenens, en Stanley Burleson tekent voor de choreografie.

De voorstelling zal niet overal te zien zijn in Nederland. De productie gaat in dezelfde maand in première als CHARLEY.

**********************************************************************************

12-12-2017 JON VAN EERD BEWERKT ADDAMS FAMILY

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Op 26 februari is Jon van Eerd te gast bij Jos Schuring in zijn live talkshow SCÈNES in het Chassé Theater in Breda. De talkshow kan gezien worden als een theater-variant op het populaire Zomergasten van de VPRO en is open voor publiek.

Jos Schuring ontvangt een artiest van naam en faam voor een interview. Eindelijk een programma dat niet na vijf minuten door moet naar het volgende onderdeel, maar eens wat dieper in kan gaan op de onderwerpen die bij de gast naar boven komen.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Chassé in Breda, of via hun site.

**********************************************************************************

JON VAN EERD IN PRAATSHOW SCÈNES

In het seizoen 2013/2014 speelde Jon van Eerd zijn voorstelling HARRIE EN TWEE MEESTERS door het gehele land.

Op 31 december a.s. zal deze komedie te zien zijn bij Omroep MAX om 17:35 op. Een beetje een ongelukkig tijdstip. Maar zeker de moeite waard!

De spelersgroep bestond naast Jon van Eerd uit: Margo Dames, Lucy de Lange, Arie Cupé, Mark Sloof, Guus Voogt, Cathalijne de Sonnaville en Anouk Kalter.

 

Meer informatie over het stuk is te vinden op de pagina http://jonvaneerd.wixsite.com/jon-van-eerd/-harrie-en-twee-meesters-

 

**********************************************************************************

HARRIE EN TWEE MEESTERS OP TV - 31 DECEMBER 17:35 NPO2

HARRIE & EVA is door de pers met groot enthousiasme ontvangen. De sterrenregen is enorm. De belangrijke kranten van Nederland zijn unaniem laaiend positief.

**********************************************************************************

01-11-2017 VAN EERD KRIJGT HET WEER VOOR ELKAAR!

Vanavond ging HARRIE & EVA spectaculair in première in de Goudse Schouwburg. De zaal was meer dan laaiend enthousiast. Onder de speciale gasten bevonden zich collega's zoals André van Duin, Simone Kleinsma, TIneke Schouten en Arie Cupé.

HARRIE & EVA speelt tot en met april in theaters in het hele land. De tourlijst is te vinden op: 

**********************************************************************************

30-10-2017 SPETTERENDE PREMIÈRE HARRIE & EVA

Op 27 oktober as Jon te gast bij Koffietijd om te vertellen over HARRIE & EVA.

 

RTL 4 10:00 uur

**********************************************************************************

JON IN KOFFIETIJD

Vandaag heeft theaterproducent Het Pretpakhuis bekend gemaakt in seizoen 2018/2019 de gloednieuwe musical CHARLEY te gaan produceren.

De musical zal worden geschreven door Jon van Eerd. De muziek wordt gecomponeerd door Broadway- en West End-grootheid Michael Reed.

De bezetting bestaat naast Jon van Eerd uit o.a. Marjolijn Touw, Laus Steenbeeke, Hugo Haenen, Job Bovelander, Jonathan Demoor, Priscilla Knetemann en Aimée de Pater.

 

Van Eerd heeft zich voor CHARLEY licht laten inspireren door  zijn eigen komedie 'De Tante van Charlie' uit 2004. Reed en van Eerd hebben eerder samengewerkt in de musical 'Moeder Ik Wil bij de Revue!'

**********************************************************************************

26-10-2017 PRETPAKHUIS BRENGT GLOEDNIEUWE MUSICAL CHARLEY

Meer info via www.pretpakhuis.nl Of kijk op de Facebookpagina van

CHARLEY

Op 17 oktober zal Jon van Eerd een exclusieve masterclass verzorgen in theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Meer informatie en inschrijving via onderstaande link.

**********************************************************************************

MASTERCLASS

Jon van Eerd heeft zijn lidmaatschap als jurylid van de Musical Awards teruggeven. Met deze beslissing zal hij dit juryjaar wel afronden. De beoordelingen over de producties die meedingen lopen namelijk van december tot december.

Eind 2018 gaat de grote nieuwe muzikale komedie CHARLEY in première. Deze voorstelling wordt niet alleen geproduceerd door zijn eigen productiehuis Het Pretpakhuis, maar Jon zal er ook in meespelen. Ondanks het feit dat de speelperiode van CHARLEY buiten een eventuele tweede termijn als jurylid valt, is hij van mening om hierin tijdig, een heldere en integere afstand te nemen.

 

Bovendien laat Jon weten dat het hem gezien zijn drukke werkzaamheden erg zwaar valt om alle voorstellingen te zien en te beoordelen. De te beoordelen producties vallen veelal samen met zijn eigen projecten. Zelf zegt hij hierover: 'ik ben consciëntieus en plichtsgetrouw. Ik zet alles opzij om daar dit jaar aan te beantwoorden en zal dat ook waarmaken, maar zeker ook met 'Charley' in mijn achterhoofd zal een tweede termijn er niet in zitten.'

Zelf heeft Jon van Eerd in het verleden vier Musical Awards mogen ontvangen: een voor 'De Fabeltjeskrant', een voor 'Moeder Ik Wil Bij de Revue', en maar liefst twee voor 'La Cage aux Folles'. Hiernaast werd hij genomineerd voor 'There's No Business Like Show Business' en 'Nonsens, Lieve Heren'. 

Zie ook de pagina 

**********************************************************************************

JON VAN EERD VERLAAT JURY MUSICAL AWARDS

Vandaag is Jon te gast bij in Tijd Voor Max van omroep MAX om te vertellen over de nieuwe komedie 'Harrie & Eva'. 

NPO1 - 17:10

**********************************************************************************

22-09-2017  JON IN TIJD VOOR MAX

Vandaag is de eerste repetitiedag van Jon's nieuwe komedie 'Harrie & Eva'. De repetities zullen enkele weken in beslag nemen, waarna op 13 oktober de eerste inspeelvoorstelling te zien zal zijn in Veenendaal.

De voorstelling wordt geregisseerd door Caroline Frerichs en de bezetting bestaat naast Jon uit Rosalie de Jong, en oudgedienden Margo Dames en Karel Simons. De rol van Mouna Goeman Borgesius wordt overgenomen door Jacqueline Aronson.

De première zal plaatsvinden in de Goudse Schouwburg op maandag 30 oktober.

 

Meer informatie via 
 

**********************************************************************************

04-09-2017  START REPETITIES HARRIE & EVA

Vandaag ontvangt Jon van Eerd uit handen van componist Ruud Bos de eerste CD van het blazersensemble 'De Bladblazers'. Op de CD staan louter composities van Bos. Ruud Bos is bekend van vele liedjes voor artiesten als Wim Sonneveld, Toon Hermans, Willeke Alberti ('Telkens Weer') en van TV programma's als 'De Fabriek', 'Zeg 'ns Aa' en 'De Fabeltjeskrant', alsmede voor de begeleiding van een aantal attracties van de Efteling.

Jon en Ruud hebben elkaar leren kennen toen zij samen de musical 'De Fabeltjeskrant' schreven in 2007.

De 'ceremonie' zal rond 16:00 plaatsvinden in Concerto aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. Aansluitend zullen de Bladblazers enkele nummers blazen.

**********************************************************************************

03-09-2017  JON ONTVANGT LP RUUD BOS EN BLADBLAZERS

Theaterproducent Pretpakhuis heeft vandaag bekendgemaakt dat zij in het seizoen 2018/2019 een gloed-nieuwe komische musical zullen brengen. De musical met als titel 'Charley' zal worden geschreven door Jon en is gebaseerd op de Britse komedie Charlie’s Aunt van Brandon Thomas, waarvan Jon al eerder een succesvolle toneelbewerking maakte.

De Britse componist en dirigent Michael Reed componeert de nieuwe muziek voor de komische musical‘Charley’, die met een live orkest zal worden gebracht. Reed werkte aan meer dan twintig West End shows mee, en is wereldwijd actief als componist en dirigent.

 

Jon en Michael werkten voor het eerst samen tijdens de musical Moeder Ik Wil Bij de Revue. De wereldpremière van Charley zal in december 2018 plaatsvinden in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

 

Wie naast Van Eerd de andere rollen zullen spelen wordt binnenkort bekendgemaakt.

**********************************************************************************

26-07-2017  JON SCHRIJFT NIEUWE MUSICAL CHARLEY!

                  

Jon zal kandidaat zijn in het 10e seizoen van het prestigieuze 'De Slimste Mens' van KRO/NCRV. Het programma wordt gepresenteerd door Filip Freriks. Hij wordt bijgestaan door zelfverzonnen 'cynicus' Maarten van Rossum.

 

De 1e aflevering waarin Jon te zien zal zijn wordt op 22e augustus uitgezonden. Of er meer afleveringen volgen is nog niet duidelijk.

**********************************************************************************

JON VAN EERD IN DE SLIMSTE MENS

Vandaag vindt de eerste lezing van 'Harrie & Eva' plaats. Deze wordt traditioneel niet gelezen door

de acteurs die mee gaan spelen, maar door een select groepje vriend-acteurs. Dit jaar zijn dat Vera Mann, Stanley Burleson, Tony Neef, Fenneke Dam en Irene Kuiper.

Het voltallige creatieve team zal erbij aanwezig zijn.

**********************************************************************************

25-06-17   EERSTE LEZING HARRIE & EVA

**********************************************************************************

25-05-17   HARRIE BABBA OP TV

 

Vandaag is Harrie Babba nogmaals op TV te zien. In 

herhaling bij Omroep MAX. NPO1 12:00

**********************************************************************************

04-05-17   PREMIÈRE EISLER ON THE GO

 

Vanavond ging na de 4 mei herdenking op de Dam,

binnen het kader van Theater aan de Dam, de opera

'Eisler On the Go' in première in het Compagnie

Theater in Amsterdam.

 

Jon van Eerd speelde componist Hanns Eisler.

De voorstelling, en met name Jon's aandeel, werd

door de pers unaniem geprezen.

Kijk voor meer informatie op de pagina 

Title. Double click me.

********************************************

01-05-17   JON EN TON 10 JAAR GETROUWD

 

Vandaag vieren Jon en Ton hun 10-jarige huwelijks-

jubileum. Het paar is al meer dan 30 jaar getrouwd.

 

 

********************************************

30-04-17   JON 2 STEMMEN IN

                 VERSCHRIKKELIJKE IKKE 3.

 

In de nieuwe 'Verschrikkelijke Ikke' zal Jon niet

alleen de bekende stem van Gru inspreken, maar

ook van diens tweelingbroer Dru.

 

De film zal vanaf eind juni te zien zijn in de

Nederlandse bioscopen.


Zie hieronder ook de trailers van de film. Of op

Youtube.

********************************************

26-04-17   JON BIJ TIJD VOOR MAX

 

Vandaag is Jon te zien bij Tijd Voor Max. Hij zal

praten over zijn rol van componist Hanns Eisler.

Ter illustratie brengt hij twee liederen te gehore:

Ode to Reason en Die Heimkehr.

Maar ook zal er een klein tipje van de sluier op-

gelicht worden over de komedie van het volgend

seizoen: Harrie & Eva!

 

NPO 1, 17:10

********************************************

05-04-17   HARRIE & EVA WORDT DE NIEUWE HARRIE!

 

Vanavond werd na afloop van de voorstelling in de

Flint in Amersfoort de titel van de nieuwe Harrie-

komedie bekend gemaakt; HARRIE & EVA.

Ook werd de Cast gepresenteerd door middel van

het doorgeven van de traditionele H. Naast Jon van Eerd

bestaat de bezetting uit Mouna Goeman Borgesius,

Karel Simons, Rosalie de Jong en wederom Margo Dames.

 

De productie gaat op 30 oktober in de Goudse Schouwburg

in première. Meer informatie is te vinden op de nieuwe site

www.harrievermeulen.nl

 

 Klik 

********************************************

04-04-17   JON HOOFDROL IN NIEUWE OPERA

 

Jon zal de titelrol spelen in de gloednieuwe opera

'Eisler On the Go', gebaseerd op de muziek en het

leven van componist Hanns Eisler. Componist

Eisler ontvluchtte samen met gelijkgestemden zoals

Bertolt Brecht en Kurt Weill de Nazi's en kwam in

de VS terecht. Hier bouwde hij een nieuwe carrière

op als componist van Hollywood films.

Eind veertiger jaren begon, gevoerd door een grote

angst voor het communisme, de heksenjacht op

vermeende landverraders. Eisler werd 'verraden'

door zijn psychotische zus en het land uitgezet.

Hierna werd hij staatscomponist in Oost Duitsland.

 

 

De opera zal op 4 mei in wereldpremière gaan. Meer

informatie is te vinden op www.eisleronthego.nl

 

********************************************

05-04-17   DVD OPNAMES PLUS VERRASSING.

 

Op 5 april wordt in Theater de Flint in Amersfoort

de DVD opgenomen van 'Harrie Let Op de Kleintjes'.

 

Als verrassing zullen na afloop van de voorstelling

de acteurs én de titel van de nieuwe komedie bekend

gemaakt worden. Deze zal te zien zijn vanaf oktober

in alle theaters in het land!

********************************************

26-02-17   DESPICABLE ME 3.

 

Vandaag kwam de officiële trailer van de Nederlandse

versie van VERSCHRIKKELIJKE IKKE 3. uit. Hierin

speelt Jon wederom de rol van Gru. In dit verhaal heeft

Gru plotseling een tweelingbroer: Dru.

 

 

 

                                                         Kijk hier naar de trailer.

Title. Double click me.

********************************************

26-02-17   JON SCHEURT PEZEN VAN ZIJN VINGER

 

 

 

Minder leuk nieuws vandaag. Gisterenavond scheurde

Jon in het eerste bedrijf twee pezen van zijn vinger.

In de pauze kwam het ambulancepersoneel met de

constatering dat Jon naar het ziekenhuis zou moeten.

Jon heeft echter eerst de voorstelling in het Orpheus

Theater in Apeldoorn afgespeeld waarna hij onmiddellijk

naar het ziekenhuis werd gebracht.

 

Daar werd geconstateerd dat het een zg Mallet vinger

had opgelopen. Hij zal tussen de zes tot 12 weken een

spalk moeten dragen, maar heeft aangegeven zijn

publiek niet in de steek te zullen laten en gewoon door

te spelen. 

********************************************

12-02-17   HARRIE NAAR HET BUITENLAND

 

 

 

Vandaag werd bekend dat meerdere buitenlandse

producenten en agenten geïntteresseerd zijn in Harrie

Vermeulen. En dan met name in 'Harrie Let Op de 

Kleintjes'.

 

De door pers en publiek geroemde komedie heeft in

het buitenland de aandacht getrokken,. Er worden 

momenteel gesprekken gevoerd in New York, Duitsland

en Zuid-Afrika.

 

De producenten van het Pretpakhuis blijven enigszins

terughoudend en zeggen de Champagne nog niet te

durven openen.

 

Jon van Eerd: 'Dit soort leuke dingen zijn al heel vaak

op mijn pad gekomen. En ze zijn nóg vaker niet door

gegaan. Dus ik maak mijn vreugdesprongetjes heel

stil in mijn onderbuik.'

********************************************

24-01-17   FLODDER IN AMERIKA OP TV

 

Vanavond wordt de hitkomedie uit de jaren '90

'Flodder in Amerika' vertoond op televisie. Hierin

ziet u een jonge Jon van Eerd als Amerikaanse

adviseur en tolk voor de Russische ambassade in

New York.

 

 

22:30   RTL7

********************************************

20-01-17   50 x HARRIE LET OP DE KLEINTJES

 

Vandaag vierden spelers en team van het Pretpakhuis

het feit dat Harrie Let Op de Kleintjes al 50x gespeeld

is.

 

Het Oude Luxor vierde vandaag een klein feestje met

taart en gebak om bij deze gelegenheid stil te staan.

 

De komedie is tot nu toe een groot succes en speelt nog

tot half april in theaters in het hele land.

 

********************************************

23-12-16   HARRIE BABBA OP TELEVISIE

 

Op zaterdag 31 december is het dan eindelijk zo ver!

Dan zendt Omroep MAX de hilarische productie van

vorig seizoen uit: HARRIE BABBA!

 

De uitzending is te zien op NPO2 en begint om 17:45!

 

Zet het in je agenda...

 

**********************************************

 

20-12-16   JON IN JURY MUSICAL AWARDS

 

De Stichting Musical Awards heeft vandaag bekend gemaakt

dat Jon van Eerd is toegetreden tot de vakjury van de

Musical Awards. Ook Charles Droste (directeur van theater

Amphion in Doetinchem) is nu lid. De jury bestaat nu verder

uit: Cornald Maas, Irene Moors, Michiel van Erp, Arno Gelder

en Joris van Bennekom.

 

Het te jureren jaar loopt niet synchroon met het theaterseizoen.

De periode is van 1 december tot 1 december. Producenten die

mee willen dingen moeten zich aanmelden bij de Stichting

Musical Awards.

.

Jon: 'Nadat ik zelf een paar van deze mooie Awards heb mogen ontvangen, mag ik ze nu uitdelen aan al die goeie, harwerkende, creatieve, bevlogen mensen!'

**********************************************

12-12-16   MAX MAAKT MOGELIJK

 

Morgen heeft Jon opnames voor het programma 'MAX

Maakt Mogelijk. In dit programma zal Jon een wens ver-

villen van iemand die volledig verrast zal zijn.

 

ZATERDAG, 24 DECEMBER 2016 18:25 NPO 2

 

**********************************************

15-11-16   JON KOMENDE WEKEN IN DE MEDIA

 

Za. 26 MyrnaPlus RTL 4 15:30

Do. 1 dec. Volgspot Radio 5 20:00-22:00

Ma. 5 dec. t/m vr 9 dec. elke ochtend het

Klassieke Hart in de 'Klassieken' Radio NPO4 09:00-12:00

 

**********************************************

15-11-16   PREMIÈRE 'HARRIE LET OP DE KLEINTJES'

 

 

Gisteren ging in de Goudse Schouwburg de spiksplinter

nieuwe komedie 'Harrie Let Op de Kleintjes' in première.

 

Spelers en ploeg waren in topvorm en het dak vloog eraf!

 

Het Pretpakhuis is trots op haar tweede productie.

'Harrie Let Op de Kleintjes' is nog in het hele land te zien.

Ga naar de pagina:

 

 

**********************************************

07-11-16   ELLIE LUST IN HARRIE

 

Vandaag maakte het Pretpakhuis bekend dat niemand

minder dan Ellie Lust haar opwachting gaat maken in

Jon's nieuwste komedie 'Harrie Let Op de Kleintjes'.

Voor de aandeel in de voorstelling heeft Ellie haar stem

geleend aan de 'rol' van de politie-portodoon.

 

In deze voorstelling wordt Harrie gezocht door de politie

in verband met een ontvoering. Ellie heeft de teksten van

de portofoon ingesproken, inclusief haar beroemde

'ether-discipline. 

Klik voor filmpje

**********************************************

06-11-16   EEN WITTE RAAF

 

Vandaag presenteert Jon het eerste exemplaar van het

schrijversdebuut van Eugénie Brands 'Een Witte Raaf'.

Om 16:00 wordt in Hoppe te Amsterdam een feestelijke

presentatie gehouden van het boek. Hierbij zal Jon zijn

vriendin Eugénie eren met een passende toespraak.

 

De thriller 'Een Witte Raaf' is een spannende melange

van fictie en werkelijkheid waarin ook Jon en zijn man

figureren als Max en Isaac.

**********************************************

01-11-16   RADIO M.

 

Vandaag om 13:00 geeft Jon 4 kaartjes weg voor de voorstelling 'Harrie Let Op de Kleintjes' bij Radio M-Utrecht.

 

**********************************************

29-10-16   DE EERSTE HARRIE

 

Vandaag is het zo ver! De aller- allereerste inspeelvoorstelling van 'Harrie Let Op de Kleintjes' in Heerhugowaard!

 

**********************************************

27-10-16   VOLLE ZALEN

 

Vanavond is Jon te zien in het programma VOLLE ZALEN van en met Cornald Maas. Een boeiend gesprek over ambitie en inspiratie. Jon praat met Cornald over o.a. zijn grote voorbeeld Lucille Ball, en over het toneelstuk aller tijden 'Who's Afraid of Viriginia Woolf?'.

 

NPO2 21.15

 

**********************************************

21-10-16   JON IN PLUS MAGAZINE

 

Deze maand in Plus Magazine. Jon met de mooie

plekjes van Maastricht, verrassingen van Limburg

en (culinaire tips)

**********************************************

27-09-16   TIJD VOOR MAX ON TOUR

 

Vandaag is Jon te gast in Tijd Voor MAX on tour.

In deze uitzending staat Maastricht centraal, de

de geboortestad van Jon.


En dus zal Jon de hoofdgast zijn en zich door

Martine van Os en Sybrand Niessen een uur lang

laten uithoren over de 'geheimen' van zijn stad.

Natuurlijk komt 'Harrie' ook uitgebreid aan bod.

 

Aanvang: 17:00 NPO1

**********************************************

20-09-16   START REPETITIES HARRIE LODK

 

Vandaag zijn de repetities begonnen van de gloednieuwe

komedie van Jon 'Harrie Let Op de Kleintjes'.

Met v.l.n.r. Zjon Smaal, April van Amelsvoort, (regisseuse)

Caroline Frerichs, Jon van Eerd, Margo Dames en Arie

Cupé.

 

 

       Voor meer informatie en de speellijst ga naar:

**********************************************

18-09-16   SEIZOENSPRESENTATIE AMPHION

 

 

Morgen (19 sept.)zal Jon het seizoen 16/17 aftrappen als

presentator van een gevarieerd programma in Theater

Amphion in Doetinchem. Er zullen twee presentaties zijn;

één om 19:00 en één om 21:00 uur.

 

Wil je weten wat voor moois er zoal voorbijkomt in deze

prachtige schouwburg, en wil je weten wat Harrie van plan

is met zijn 'kleintjes'. Kom dan gezellig langs!

 

 

http://www.amphion.nl/detail/4524/vriendenavond-i

 

Klik hier voor meer informatie

**********************************************

13-09-16   KOFFIECONCERT MET MAAIKE

 

 

Voor de zomer gaven Maaike Widdershoven en Jon een

aantal koffieconcerten in het land. Wegens groot succes

wordt dit concert herhaald. En wel op zondag 2 oktober

in het prachtige Kasteel Wittenburg in Wassenaar.

 

 

Maaike geeft in dezelfde reeks nog een aantal concerten met

o.a. Cystine Careon en Francis van Broekhuizen.

Zorg dat je erbij bent!

 

Koffieconcert Maaike en Jon
Koffieconcert Maaike en Jon
Koffieconcert Maaike en Jon

Klik hier voor meer informatie

**********************************************

16-07-16   MOEDER IK WIL BIJ DE REVUE

 

 

Leuk zomerweetje:

Vanaf 27 juli elke dag om 17:10 wordt bij omroep MAX

de succesvolle serie 'Moeder Ik Wil Bij de Revue' herhaald.

 

 

**********************************************

04-06-16   DECOR HARRIE 16/17

 

Ook al is het hoog zomer, de ploeg van het Pretpakhuis is

volop bezig met de voorbereidingen van de gloednieuwe

productie: Harrie Let Op de Kleintjes.

 

Op deze foto zien we (van l.n.r.) regisseuse van het eerste

uur Caroline Frerichs, decorontwerper Jos Groenier en

uitvoerend producent Lesley Pols.

 

Dit team heeft al eens eerder 'samengespannen' ten tijde

van 'Boeing Boeing' in 2008.

 

**********************************************

04-06-16   ZAZA IS TERUG!

 

Zaterdag 4 juni was ZaZa even terug na vijf jaar afwezig

te zijn geweest toen 'zij' het DeLaMar Theater opende

met de musical 'La Cage aux Folles' in aanwezigheid van

de toenmalige Koningin Beatrix.

 

 

Zaterdag opende Jon het fameuze en fabuleuze Amsterdam

Diner dat al 24 jaar een begrip is in de wereld van fonds-

werving voor het onderzoek naar HIV en Aids. In aanwezig-

heid van Hare Majesteit Prinses Mabel en de ministers

Plasterk en Ploumen zong Jon als ZaZa het iconische 'Ik

Ben Wat Ik Ben'. En ook deze keer riep het vele emotionele

reacties op bij de aanwezigen in de Heineken Hal in

Amsterdam.

 

Klik hier

**********************************************

03-06-16   HARRIE BABBA EEN 9.1

 

Harrie Babba wint op een haartje na de jaarlijkse 

Veghelse Toneelprijs. Met een gemiddelde van 9.1 liet het

publiek weten dat ze de voorstelling meer dan bijzonder

hebben gewaardeerd.

 

Jon won een keer eerder deze prestigieuze prijs. En wel

in het seizoen 2008/2009 met zijn bewerking van de

komedie 'Boeing Boeing'.

**********************************************

10-05-16   EXTRA VOORSTELLING

 

De meeste theaters zijn inmiddels begonnen met de voor-

verkoop van het seizoen 2016/2017. De eerste reacties op

'Harrie Let Op de Kleintjes' zijn overweldigend! En de

aanvragen en reserveringen bewijzen het! Vanwege de grote

vraag heeft de Goudsche Schouwburg alvast een extra

voorstelling geboekt. En wel op 20 februari 2017.

 

 

De hele speellijst kun je vinden op www.harrievermeulen.nl

en/of op www.pretpakhuis.nl

**********************************************

10-05-16   31 JAAR SAMEN

 

Vandaag zijn Jon en Ton 31 jaar samen!

 

**********************************************

05-05-16   KANTJE BOORD

 

Omroep MAX zendt vandaag voor de tweede maal de

komedie 'Kantje Boord' uit (zie pagina producties).

Acteurs zijn o.a. Arie Cupé, Vera Mann en Filip Bolluyt.

**********************************************

01-05-16   9 JAAR GETROUWD

 

Vandaag is het negen jaar geleden dat Jon en Ton in het

huwelijksbootje stapten.

**********************************************

26-04-16   SITES

 

Vandaag gingen twee belangrijke sites online.

De eerste is die van HET PRETPAKHUIS:

(www.pretpakhuis.nl),

en de tweede is die van de tweede productie van

het Pretpakhuis:

HARRIE LET OP DE KLEINTJES

(www.harrievermeulen.nl)

 

**********************************************

24-04-16   SEIZOENSPRESENTATIE VLAARDINGEN

 

Jon is 'special guest' bij de seizoenspresentatie van de Stads-

gehoorzaal Vlaardingen. Hij zal geïnterviewd worden over

het vak en natuurlijk zal hij ook spreken over de voorstelling

die hij gaat maken voor het seizoen 2016/2017 'Harrie Let

Op de Kleintjes'. 

**********************************************

20-04-16   DERNIÈRE

 

Vandaag vindt de dernière plaats van de zeer succesvolle

tournee van 'Harrie Babba'. Het was de eerste productie

van het Pretpakhuis - het productiehuis dat Jon samen met

zijn man in 2015 heeft opgericht!


De volgende productie 'Harrie Let Op de Kleintjes' staat

alweer in de startblokken. Te zien vanaf oktober in de 

Nederlands theaters.

**********************************************

18-04-16   LEZING

 

Vandaag zijn er twee belangrijke gebeurtenissen:

 

1. Vanmiddag vindt de traditionele lezing plaats van het

nieuwe stuk. Zoals andere jaren worden de rollen niet

gelezen door de acteurs die mee gaan spelen in de pro-

ductie. Zo wordt ook de rol van Jon gelezen door iemand

anders. Lezers zijn: Simone Kleinsma, Stanley Burleson,

Rolf Koster, Tony Neef, Fenneke Dam.

 

 

 

 

                 ZAANTHEATER

 

 

 

 

2. Vanavond presenteert Jon in het Zaantheater samen 

met Kim Muller het nieuwe seizoen. Optredens worden

verzorgd door o.a. Karin Bloemen, Paul de Munnik en

Sjors vd Panne.

 

**********************************************

16-04-16   MET DE DEUR IN HUIS - SBS6

 

Vanavond werd aflevering 3 van 'Met de Deur in Huis'

uitgezonden. Presentator Kees Tol leidt het vaste team dat

via hints van Tineke Schouten en beelden van de huizen

van BN'ers moet raden wie er woont. Het team bestaat

uit Patty Brard, Ruben vd Meer en Maik de Boer.

 

In deze aflvering zochten ze naar het huis van Jon.

 

**********************************************

10-04-16   KOFFIECONCERT

 

Morgenochtend vindt het tweede koffieconcert van Jon

en Maaike plaats in Heerlen. Onder de titel 'Op de Koffie

Bij...' zullen Maaike en Jon met bekende en minder be-

kende nummers terugblikken op hun carrières. Middels

geestige en onderhoudende anekdotes en verhalen blikken

zij terug op hun successen en hun minder florissante jaren,

én slaan zij nieuwe wegen in.

 

Aan de piano ook deze keer: Michiel Ballhaus.

 

 

 

 

**********************************************

09-04-16   WIN VRIJKAARTEN

 

Win vrijkaarten voor de première van 'Harrie Let Op

De Kleintjes op 14 november 2016 in de Goudsche

Schouwburg!

**********************************************

09-04-16   100 x HARRIE BABBA

 

Tijd voor taart!

 

Vandaag spelen de Harrie's hun 100e voorstelling van

'Harrie Babba' in het Stadstheater in Zoetermeer!

 

De équippe:

v.l.n.r. Natasja Terlingen, Cindy Bell, Arian Foppen,

Robert Blansjaar, Arie Cupé, Jon van Eerd, Irene Kuiper,

Lesley Pols, Joey Schalker, Hero Kaspers.

**********************************************

08-04-16   PRESENTATIE 2016/2017

 

Gisteren vond na afloop van de voorstelling van 'Harrie

Babba' in Alphen a/d Rijn de presentatie plaats van de

nieuwe komedie 'Harrie Let Op De Kleintjes'. Ook werden

de acteurs voorgesteld.

 

Op ludieke wijze werd symbolisch het stokje overgedragen

in de vorm van de 'H' van 'Harrie'.

 

Margo Dames, Arie Cupé, Zjon Smaal en April van

Amelsvoort zullen volgend seizoen naast Jon te zien zijn

in de voorstelling die op 14 november van dit jaar in

de Goudsche Schouwburg in première zal gaan.

 

 

 

Presentatie van titel en acteurs

Trailer Harrie Let Op De Kleintjes

**********************************************

05-04-16   SEIZOENSPRESENTATIE ZAANDAM

 

Op 18 april zal Jon de seizoenspresentatie van het Zaan-

theater presenteren, samen met Kim Muller. Deze avond

zullen vele interessante, mooie, grappige, lieve, adem-

benemende en prachtige voorstellingen die het Zaantheater

in petto heeft voor het seizoen 2016/2017 de revue passeren.

 

Op een speelse manier met als thema 'hoe werkt het nou

eigenlijk in het theater' zullen Kim en Jon het publiek warm

maken voor een te gek nieuw theaterseizoen.

 

     De toegang is gratis, u betaalt wel € 3,50 voor drankje en garderobe.
     Reserveren is noodzakelijk.

**********************************************

03-04-16   TV OPNAMES HARRIE BABBA

 

Vandaag vonden in het Amphion Theater in Doetinchem

de TV opnames plaats van 'Harrie Babba'. De voor-

stelling werd geregistreerd voor en door Omroep MAX.


Regisseur was Eduard Huis in 't Veld.

De voorstelling speelde voor een uitzinnige volle zaal.

 

De uitzenddatum en de datum van de uitbrengst van de

DVD zijn nog niet bekend.

**********************************************

31-03-16   PRESENTATIE NIEUWE SPELERS

 

Op 7 april a.s. wordt na afloop van de voorstelling van

'Harrie Babba' in Alphen a/d Rijn de titel van de nieuwe

Harrie-komedie bekend gemaakt. Ook worden de acteurs

voorgesteld.

**********************************************

20-03-16   KOFFIECONCERT

 

Het eerste van de twee unieke concerten die Jon samen

met Maaike Widdershoven gaf, was een doorslaand

succes. De reacties van het publiek in het Chassé

Theater in Breda waren zeer lovend en dolenthousiast.

 

Natuurlijk is er nog eenzelfde concert op 11 april a.s.

in Heerlen, maar het duo overweegt er nog meer te

plannen!

**********************************************

08-03-16   OPNAMES HARRIE BABBA

 

Zondag 3 april speelt 'Harrie Babba' de tweede

voorstelling in Schouwburg Amphion in Doetichem.

Tijdens deze matinée zullen er opnames gemaakt

worden voor en door Omroep MAX. Wanneer de

voorstelling op TV uitgezonden zal worden is nog

niet bekend.

 

 

De opnames zullen tevens gebruikt worden voor een

DVD-registratie. Wanneer de DVD te koop zal zijn

wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

 

Hij zal te bestellen  zijn via de site van de productie:

www.harriebabba.nl

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij deze unieke

opnames aanwezig te zijn. Kaarten kunnen worden

gereserveerd via het theater: www.amphion.nl

 

 

**********************************************

29-02-16   BESTE KIJKERS - RTL4

 

Vandaag is Jon te gast in het programma 'Beste Kijkers'

met presentator Ruben Nicolai, en team captains Beau

van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge.

 

Jon zit in het team van Jeroen. In het team van Beau zit

Merel Westrik, nieuwslezeres bij RTL.

 

Uitzending: RTL4 20:30

 

klik

**********************************************

16-02-16   STRATEN VAN AMSTERDAM - AT5

 

Jon is te zien bij Frank Awick op de Amsterdamse zender

AT5. In het programma 'De Straten van Amsterdam' staat

de Kerkstraat in Amsterdam centraal. Er wordt ook een

bezoekje aan Jon gebracht die in de Kerkstraat in woont

in 't Koetshuys.

 

Dit voormalige koetshuis van het grachtenhuis aan de

Keizersgracht was rond de oorlog het bedrijfspand van

van de familie Puls. Deze familie had een verhuisbedrijf,

maar maakte zich tijdens de Tweede Wereld Oorlog

schuldig aan verraad van Joden en het stelen van hun

huisraad. Hier komt de uitdrukking 'pulsen' vandaan.

 

Maar natuurlijk zal er ook aandacht besteed worden

aan 'Harrie Babba'.

 

**********************************************

12-02-16   JON VLOGT

 

Vanaf vandaag is Jon aan het vloggen geslagen. Naast

gekke, grappige en informatieve filmpjes, gewoon leuk

om te volgen. Zijn YouTube Vlog is te vinden op

Jon van Eerd Kanaal.

 

 

**********************************************

27-01-16   KOFFIECONCERTEN MET MAAIKE

 

 

Op zondag 20 maart en maandag 11 april zal Jon samen

met Maaike Widdershoven twee speciale koffie-concerten

geven in resp. Breda en Heerlen.

 

Onder de titel 'Op de Koffie Bij...' zullen Maaike en Jon

met bekende en minder bekende nummers terug

blikken op hun carriére. Middels geestige en onder-

houdende anekdotes en verhalen blikken zij  terug op hun

successen, hun minder florissante jaren, én slaan zij nieuwe

wegen in.

 

Aan de piano Michiel Ballhaus.

 

Meer informatie volgt, maar reserveren is al mogelijk bij

de theaters.

 

 

**********************************************

24-01-16   TRUE COLOR

 

 

Vandaag zal in Paradiso in Amsterdam het 'True Color'

feest gehouden worden ten bate van de vrijwilligers van

het COC. COC Nederland wil op deze manier de LGBT

gemeenschap ondersteunen en aanmoedigen.

 

Voor de inmiddels traditionele veiling heeft het Pretpakhuis

twee VIP-kaarten waarin ook een ontmoeting met het

ensemble van 'Harrie Babba'.

 

De presentatie is in handen van Peter van der Vorst.

**********************************************

03-01-16   LEZING RADBOUD UNIVERSITEIT

 

 

Op 12 januari zal Jon een lezing en masterclass geven

aan de Universiteit van Nijmegen. Het onderwerp zal

zijn 'vertalen en bewerken van toneelscripts naar het

Nederlands'.

 

In principe is deelname exclusief voor de studenten van

de Universiteit van Nijmegen. Mocht je toch willen deel-

nemen, mail dan naar Ton Fiere (agent@jonvaneerd.nl)

 

 

**********************************************

11-12-15   SINATRA CONCERTEN

 

Gisteren was de aftrap van de vier bijzondere concerten

die gegeven worden ter ere van Frank Sinatra's 100e

geboortedag. In Apeldoorn vloog het dak eraf met het

ongeëvenaarde Metropole Orkest en de solisten:

Tania Kross, Ruben Hein, Hadewych Minis, Leonie

Meijer, Felix Maginn, Greetje Kauffeld en Jon van Eerd.

En als special guest star de magische Matt Dusk!

 

Nog drie te gaan:

11-12-15 Ede

12-12-15 Amsterdam, Rai

13-12-15 Venlo

 

Column Annemarie Oster

            Volkskrant

**********************************************

25-11-15   OPIUM TV - AVRO

 

Vanavond in Opium:

 

21:10 NPO2

 

 

**********************************************

26-11-15   KOFFIETIJD - RTL4

 

Vandaag is Jon te gast bij 'Koffietijd'

Vanaf 10:00

 

Over 'Harrie Babba', 'Sinatra' en lekkere

koffie.

**********************************************

22-11-15   THUIS OP ZONDAG - SBS6

 

Vandaag is Jon te gast bij 'Thuis op Zondag'.

Om 17:00 op SBS6

**********************************************

18-11-15   JON OP TV!

 

 

De komende dagen is Jon ook op TV te volgen:

 

Zondag 22 nov. SBS6 17:00 uur Thuis op Zondag

Dinsdag 24 nov. RTL4 16:00 Myrna Plus

Dinsdag 24 nov. TV Limburg 15:30

Dinsdag 24 nov. L1 TV (Limburg) Avondgasten 17:15

 

**********************************************

16-11-15   PREMIÈRE HARRIE BABBA

 

 

Vandaag ging met daverend succes de nieuwe

komedie 'Harrie Babba' in première in Gouda.

 

De dagen daarop stroomden de laaiend

enthousiaste recensies binnen.

Zie de pagina's pers en producties

of kijk op www.pretpakhuis.nl

 

 

 

 

 

 

'Klik hier voor het premièreverslag van Musical World TV

**********************************************

24-10-15   SHOWNIEUWS - SBS6

 

 

Gisteren was Jon te zien op SBS Shownieuws

in een interview met Koos van Plateringen.

 

 

 

Klik hier voor het item.

**********************************************

23-10-15   VRIJKAARTJES WINNEN

 

WINACTIE VRIJKAARTJES PREMIÈRE

HARRIE BABBA

 

Het Pretpakhuis geeft 6x2 kaartjes weg voor de 

première van Harrie Babba op 16 november in

Gouda.

 

Ga naar www.harriebabba.nl en schrijf je in bij

Winactie. Misschien ben jij de gelukkige winnaar

en kun je de 16e over de rode loper van Harrie.

 

**********************************************

17-10-15   THEATERSALON - ZAANTHEATER

 

Morgen! Zondag 18 oktober is Jon te gast in

de Theatersalon van het Zaantheater in Zaandam.

 

Natuurlijk zal hij het een en ander over

'Harrie Babba' vertellen, maar ook zal hij als voor

het eerst een lied zingen uit de voorstelling:

Nou Daar Zit Ik Dan...

 

 

Aanvang: 16:00 Toegang: 3,50

Reserveren bij het Zaantheater in Zaandam

**********************************************

09-10-15   WEKKER WAKKER - NPO5

 

Op zaterdag 10 oktober is Jon te horen bij

het NPO5 programma "Wekker Wakker" van

Jan Rietman.

Naast een uitgebreide muziekkeuze zal hij ook

praten over Harrie Babba!

 

NPO5 tussen 09:00 en 10:00

6 oktober vindt de persdag plaats

 

http://wekkerwakker.omroepmax.nl/uitzending/wekker-wakker-weekend-91

 

**********************************************

30-09-15

 

Op dinsdag 6 oktober vindt de persdag plaats van

'Harrie Babba' in de Kauwgomballenfabriek in

Amsterdam.

 

 

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij

publiciteit@pretpakhuis.nl of

Lesley@pretpakhuis.nl

**********************************************

27-09-15

 

Jon ging met Monic Hendrickx voor Natuur-

monumenten diep het bos in op zoek naar

burlende herten


Vandaag om 17:00 te zien op RTL4 tijdens de

actie 'Open het Bos' gepresenteerd door

Beau van Erven Dorens en Angela Groothuizen.

 

 

v.l.n.r. Hanne Tersmette van natuurmonumenten,

actrice Monic Hendrickx en Jon.

 

                                                                                                          op de pick-up door het bos

**********************************************

21-092015

 

Vandaag zijn de repetities begonnen van de spik-

splinter nieuwe komedie Harrie Babba. Met een

enorme energie en groot ongeduld begon cast en

crew met de eerste spannende stappen van de

eerste theaterproductie van het Pretpakhuis.

 

(www.pretpakhuis.nl)

(www.harriebabba.nl)

 

Volg Jon ook op periscope.

 

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Irene Kuiper, Cindy Bell, Joey Schalker,

Arian Foppen, Jon van Eerd, Arie Cupé en

Caroline Frerichs.

**********************************************

23-08-2015

 

Harrie hangt hoog boven de A4 bij Schiphol

iedereen in de gaten te houden ;-)

 

 

 

 

 

Geef ons een knipoog als je 'm ziet!

**********************************************

05-09-2015

 

Vandaag is Jon jarig!

**********************************************

05-09-2015

 

Op 10, 11, 12 en 13 december a.s.

geeft Jon samen met een reeks

artiesten zoals Hadewych Minis,

Ruben Hein en Tania Kross een

speciaal concert samen met het 

Metropole Orkest o.l.v. Jörg Achim

Keller ter ere van de 100e geboorte-

dag van Frank Sinatra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie en reserveringen

ga naar:

 

http://www.1limburg.nl/jon-van-eerd-en-hadwych-minis-eren-frank-sinatra