JON VAN EERD

NIEUWS

Schermafbeelding 2021-06-29 om 22.45.28.png

Harrie komt terug.
                     Reken maar!

27 november 2021

Gisterenavond speelde het gezelschap van HARRIE NEEMT DE BENEN onverwacht de eerste try-out. Deze stond eigenlijk voor  de volgende dag geprogrammeerd, maar vanwege de aanstaande corona-maatregelen werd deze een dag naar voren geschoven. Met slechts drie doorlopen van de voorstelling werd het gezelschap met aan het hoofd Jon van Eerd, met Margo Dames, Arie Cupé en Joey Schalker getrakteerd op een ovationeel applaus. De voorstelling is er klaar voor om haar publiek te troosten in deze trieste tijden.
De lichten gaan even uit. Harrie Vermeulen gaat in de pauzestand. Maar zij komen terug. Houd de ontwikkelingen en de speellijst in de gaten op www.pretpakhuis.nl

Nieuwe promo Harrie Neemt de Benen

2 oktober 2021

Op de vooravond van de aftrap van de repetities voor de nieuwste komedie van Harrie Vermeulen, HARRIE NEEMT DE BENEN, brengt producent Pretpakhuis deze promo om publiek enthousiast te maken. HARRIE NEEMT DE BENEN staat als vanouds onder regie van Caroline Frerichs en zal gespeeld worden door Margo Dames, Arie Cupé, Joey Schalker en natuurlijk Jon van Eerd.

Kijk op de site van Pretpakhuis voor de volledige speellijst

35ddf540-2ba6-44aa-9cdf-1e916c5353fa_edited.jpg

JON VAN EERD
VOORZITTER
MUSICAL AWARDS

6 Juli 2021

Vandaag is bekend geworden dat Jon van Eerd benoemd is tot voorzitter van de jury van de Musical Awards 2021/2022. De overige juryleden bestaan uit Maurice Luttikhuis, Hilde Scholten, Joy Kreiken, Arno Gelder, Rennie Reipma, Dianne Zuidema, Michiel de Regt en Henriëtte Tol.

In 2016 was Jon was ook actief als jurylid. Na een seizoen heeft hij zijn taak neergelegd om belangenverstrengeling te voorkomen met  zijn eigen musical CHARLEY, die door het Pretpakhuis het jaar erna geproduceerd zou worden.

Het prestigieuze Musical Award Gala zal in het eerste kwartaal van 2022 plaatsvinden.

Schermafbeelding 2021-06-29 om 22.45.28.png

HARRIE NEEMT DE BENEN

30 juni 2O21

Jon van Eerd's Pretpakhuis heeft vandaag aangekondigd het komend seizoen met een spiksplinternieuwe Harrie Vermeulen komedie te komen. Rollen zijn voor Jon van Eerd, Joey Schalker, Arie Cupé en Margo Dames.

Voor meer informatie en de speellijst kijk op

Schermafbeelding 2021-02-03 om 10.39.30.

JON VAN EERD SCHRIJFT WEKELIJKSE COLUMN IN DE PRIVÉ

FEBRUARI, 2O21

Leuk nieuws! Vanaf 10 februari verschijnt er wekelijks een column geschreven door Jon van Eerd in weekblad Privé. Hij treedt hiermee in de schoenen van Jos Brink die jarenlang columnist was voor het blad.

De columns zullen qua thema's uiteenlopen, maar altijd licht van aard en actueel zijn.

HIDK Verschillen.jpeg

CORONA DOET HERRIE IN DE KEUKEN DE DAS OM

DECEMBER, 2020

Als gevolg van de Corona-crisis heeft het Pretpakhuis moeten besluiten de succesvolle thaatervoorstelling HERRIE IN DE KEUKEN definitief te annuleren.

Beschikbaarheid van theaters, cast en speelbeurten hebben de producenten gedwongen deze zware beslissing te nemen.

Helaas brak de crisis uit nét voordat de plannen voor een DVD opname konden worden uitgevoerd. Er kan dan ook geen DVD worden toegevoegd aan de reeks Harrie-voorstellingen die wel zijn verschenen. 

Mylene_en_Rosanne_Affiche_zonderindruk_e

JON VAN EERD SCHRIJFT UNIEKE SHOW VOOR MYLÈNE EN ROSANNE

28 AUGUSTUS, 2020

Jon van Eerd's Pretpakhuis brengt vanaf oktober een uniek Covid-proef concert met Mylène en Rosanne.  De beroemde tweelingzusjes die tal van hits op hun naam hebben staan worden dit jaar 20 en vieren dit met een spetterend concert met als titel #TWINTYTWINTY. Het programma wordt speciaal voor Mylène en Rosanne geschreven en geregisseerd door Jon van Eerd.

Schermafbeelding 2020-08-25 om 09.12.29.

MECC OPENT GROOTSTE THEATER VAN LIMBURG MET TICKET TO BROADWAY

21 AUGUSTUS, 2020

Op 13 december zal er in het M-theater in Maastricht een concert plaatsvinden met als thema; de grootste hits van Broadway en West End. Jon van Eerd zal met o.a. Lone van Roosendaal, René van Kooten en Vajèn vd 

Speciaal voor het nieuwe M-theater komt de crème de la crème uit de musicalwereld op zondag 13 december naar Limburg voor een uniek musicalconcert exclusief te zien in Maastricht. Geniet van de allermooiste musicalsongs, gezongen in een grootse show, met topsolisten René van Kooten, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Jon van Eerd, Joke de Kruijf en Vajen van den Bosch o.l.v. een groot orkest een fantastisch concert brengen.

.

een_borrel_aan_de_bar copy.jpg
Koelkast.jpg
Harrie_for_presedent.jpg

NIEUWE COLLECTIE HARRIE T-SHIRTS

3 AUGUSTUS, 2020

 

Vanaf vandaag is de nieuwe collectie Harrie Vemeulen-T-shirts gelanceerd:

*  HARRIE FOR PRESIDENT

*  IK DRINK NOG ÉÉN BARREL AAN DE BOR

    EN DAN KOM IK NAAR HUIS

*  ALS 'S NACHTS ETEN SLECHT IS

    WAARVOOR IS HET LAMPJE DAN?

De T-shirts zijn te bestellen via de webshop van het Pretpakhuis.

08c73889-f8cc-45f5-8e3c-c134693fa27f.jpg

2E GESPREK INGRID VAN ENGELSHOVEN MET JON VAN EERD

30 MEI, 2020

 

Tijdens een tweede ontmoeting met de minister van OCW heeft Jon van Eerd wederom geprobeerd helderheid te verschaffen in de werking en noodzaak van de vrije theatersector. In een reactie geeft van Eerd aan: 'Ondanks het feit dat het wonderlijk is dat je een minister van cultuur moet uitleggen hoe cultuur werkt heb ik vertrouwen dat we het haar goed hebben kunnen uitleggen. Helaas is het spoor al zo ver uitgehold dat zij niet open staat voor daadwerkelijke hulp.'

Het blijft schipperen in de marge, zo lijkt het. Van Eerd: 'Haar besluitvorming hangt van los zand aan elkaar. Het lijkt of ze in paniek is. Het trieste is dat zij ondanks alles vasthoudt aan een route die erg eenzijdig is. Die starheid toont de eindeloze zwakte van een bewindspersoon'.

Het lijkt erop dat er vaak meer partijpolitiek wordt bedreven dan dat er daadkracht wordt getoond in tijden van crisis. 

INGRID VAN ENGELSHOVEN IN GESPREK MET JON VAN EERD

14 MEI, 2020

 

Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven heeft gisteren in een uitgebreid persoonlijk gesprek met Jon van Eerd toegezegd vervolg te geven aan zijn voorstel dieper in te gaan op de problematiek van de vrije sector binnen de theater branche. Zowel vrije producenten, ZZP-ers en theaters vallen voor een groot deel buiten de boot van de steunplannen van de regering.

Van Eerd benadrukt het niet te onderschatten belang van de vrije sector die door de corona crisis in ruw weer is gekomen. Ten opzichte van gesubsidieerde instellingen is de vrije sector goed voor zo'n 80 to 90% van het jaarlijks theateraanbod.

Daarmee is het ook de tak van theater dat het grootste deel van de 300.0000 ZZP-ers werk verschaft.

Hoe het vervolg er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

Schermafbeelding%202020-05-12%20om%2010.

JON VAN EERD NODIGT MINISTER UIT VOOR GESPREK

12 MEI, 2020

 

Naar aanleiding van de corona crisis voert de minister tot nu toe uitsluitend oriënterende gesprekken met de gesubsidieerde intsellingen. Jon van Eerd nodigt minister Ingrid van Engelshoven uit voor een gesprek à deux.

Hij hoopt hiermee voor de minister een compleet en objectief beeld te kunnen geven van de problemen in de branche die op dit moment vooral worden opgevangen door de vrije sector.

Schermafbeelding 2020-04-24 om 23.29.41.

JON VAN EERD VECHT VOOR DE ZZP-ERS!

17 APRIL, 2020

Ten gevolge van de Corona crisis is er veel aan de hand in de wereld. Ook de culturele sector, en met name het ongesubsidieerde deel van de branche is de dupe van de onwetendheid van minister van Engelshoven.

Jon van Eerd zet zich in om de misverstanden omtrent het onderwerp en de daarmee gepaarde grote problemen aan de kaak te stellen.

In het programma OP1 laat hij met verve van zich horen.

Schermafbeelding 2020-03-18 om 00.38.14.

HARRIE AVONTUREN BINGE-WATCHEN IN MOEILIJKE TIJDEN

18 MAART, 2020

Om iedereen een steuntje in de rug te bieden en een beetje lach en lol te schenken, biedt Jon van Eerd's Pretpakhuis een mini-vakantie aan. Hij helpt mee de komende tijd de crisis een beetje draaglijk te maken.

 

Via www.pretpakhuis.nl/videohuur kun je online  avonturen van Harrie Vermeulen bekijken.

De lach is gezond. De lach is helend. En zo hoopt Jon de komende tijd een beetje de zon te laten schijnen.

 

'Hopelijk tot heel heel snel weer. 'En moed, hoop, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Tot aan de andere kant van dit verdriet!'

Alle voorstellingen tot 1 april geannuleerd!

12 MAART, 2020

Vandaag heeft de regering besloten dat in verband met het Corona-virus alle theater-voorstellingen tot 1 april worden geannuleerd. Dit betekent dat HERRIE IN DE KEUKEN in principe weer vanaf 1 april gaat spelen. Óf en wanneer er eventueel voorstellingen worden ingehaald zal zo snel mogelijk worden gecommuniceerd.

Het beste advies is uw eigen theater hiervoor in de gaten te houden. Ook www.pretpakhuis.nl zal regelmatig een update plaatsen.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 12.05.17.

A NIGHT

BETWEEN THE STARS

12 FEBRUARI, 2020

Op 23 maart vindt voor de derde keer het AD Gala A Night Between the stars georganiseerd. Een keur van musicalartiesten zal voor het voetlicht treden met bekende en minder bekende nummers.

 

Naast Stanley Burleson, René van Kooten en tal van andere artiesten zal ook Jon van Eerd zijn opwachting maken. Of hij dan ook zijn vermaarde 'Ik Ben Wat Ik Ben' ten gehore zal brengen blijft een verrassing.

IEDER UUR EEN BITTERGARNITUUR CARNAVALSKRAKER

JON VAN EERD

30 JANUARI, 2020

Vandaag werd het hitnummer van Jon van Eerd uit de voorstelling HERRIE IN DE KEUKEN als carnavalskraker uitgebracht. Het nummer IEDER UUR EEN BITTERGARNITUUR is te horen op Spotify, iTunes, Deezer, HitNL en Google Music en de te gekke clip op YouTube. 

STERRENREGEN NA PREMIÈRE

HERRIE IN DE KEUKEN

10 DECEMBER, 2019

Gisteren ging voor een stampvolle en uitzinnige zaal de komedie HERRIE IN DE KEUKEN in première. Publiek en pers was unaniem lovend.

De voorstelling zal nog tot medio mei 2020 door het hele land touren.

BEAU VAN ERVEN DORENS IN VOORSTELLING JON VAN EERD

5 DECEMBERR, 2019

Vandaag is bekend geworden dat Beau van Erven Dorens een aandeel heeft in de nieuwe voorstelling van Jon van Eerd, HERRIE IN DE KEUKEN.

Tijdens de voorstelling interviewt Beau Harrie Vermeulen over het waanzinnige succes van zijn frikandellen imperium.

86498028-db93-4147-909f-fae381ce9959.jpg

FRITS!

29 NOVEMBER, 2019

Op 30 november is Jon van Eerd te gast bij Frits Huffnagel in zijn praatprogramma FRITS bij Omroep West. Andere gasten zijn Carolina Dijkhuizen en Frans Bauer. 

OMROEP WEST

30 november 17:00 

IMG_2067.jpeg

HET WORDT NU LAAT

26 NOVEMBER, 2019

In de nacht van 2 op 3 december, één week voor de première van HERRIE IN DE KEUKEN, is Jon van Eerd te gast bij Carolien Borgers in het programma 'Het Wordt Nu Laat'. Over de nieuwe komedie, maar ook over zijn leven als acteur en ondernemer, teleurstellingen en diepe vriendschappen.

RADIO NPO2 

2/3 december 00:00/02:00 uur

Herrie in de Keuken Affiche.jpeg

HERRIE IN DE KEUKEN

1E TRY-OUT

23 NOVEMBER, 2019

Vandaag spelen de 'Harrie's' de eerste inspeelvoorstelling van HERRIE IN DE KEUKEN in Schouwburg Velsen. 

Voor de volledige speellijst zie pagina AGENDA of ww.pretpakhuis.nl

Schermafbeelding 2019-11-15 om 08.57.23.

COR OP PAD

15 NOVEMBER, 2019

In de nieuwe 'Cor pop Pad' van en met Cor Bakker gaat hij op bezoek bij Jon van Eerd. Op de bank bij Jon thuis hebben zij een gesprek. Maar er wordt ook gezongen.

COR OP PAD

Zaterdag 16 november Radio/TV N-H

18:10/20:10/22:10

Schermafbeelding 2019-11-05 om 00.20.58.

VIJF UUR LIVE

6 NOVEMBER, 2019

Jon van Eerd is vandaag te gast bij Daphne Bunskoek in '5 UUR LIVE'. Centraal staat natuurlijk de gloednieuwe vette komedie HERRIE IN DE KEUKEN. Maar hij duikt ook met Joris Bijdendijk de keuken in om bijzondere snacks te maken.

5 UUR

Woensdag 6 november, RTL4, 17:00

START REPETTIES

HERRIE IN DE KEUKEN

14 OKTOBER, 2019

Vandaag was de aftrap van de nieuwste komedie van Jon van Eerd. Naast Jon spelen Anne Lamsvelt, Arie Cupé, Joey Schalker, Brian Verhagen en Liss Walravens mee. En er is een speciale rol weggelegd voor Beau van Erven Dorens.

HERRIE IN DE KEUKEN gaat op 9 december 2019 in Amsterdam in première.

Schermafbeelding 2019-10-05 om 10.17.53.

JON MET ANNA IN DE KEUKEN VAN MAX

11 OKTOBER, 2019

Jon gaat met winnares van Heel Holland Bakt, Anna Yilmaz, de keuken van Omroep Max onveilig maken.

TIJD VOOR MAX

Vrijdag 11 oktober, NPO1, 17:10

Schermafbeelding 2019-08-19 om 14.56.31.

JON VAN EERD

IN CONCERT MET CHISTINA COLLIER

17 AUGUSTUS, 2019

Opera zangeres CHRISTINA COLLIER gaf een klassiek concert in Nice, Frankrijk.  Onder de sterrenhemel, met Cap Ferrat als romantische achtergrond, gaf Jon een verrassingsoptreden met een aantal nummers waaronder 'Good Thing Going' en 'Losing My Mind' van Stephen Sondheim.

Andere gasten waren o.a. cellist Renaud Gigord, Lyon Opera pianist Angela White en componist Michael Reed.

93852fec-aae0-4a8e-8d13-518bffec0d92.jpg

4 NOMINATIES VOOR               CHARLEY!

4 AUGUSTUS, 2019

CHARLEY, de komische musical heeft wederom vier nominaties in de wacht gesleept. Dit keer voor de Musical World Award.

⭐️Beste productie: CHARLEY, de komische musical

⭐️Beste hoofdrol: Jon van Eerd

⭐️Beste mannelijke bijrol: Laus Steenbeeke

⭐️Beste vrouwelijke bijrol: AnneMieke Ruyten

Er kan nog tot 31 augustus gestemd worden via de site van Musical World

http://www.musicalworld.nl/awards/mw_awards_2019/

Schermafbeelding 2019-06-28 om 10.15.33.

HARRIE VERMEULEN

GAAT GRENS OVER

28 JUNI, 2019

De succesvolle komedie HARRIE LET OP DE KLEINTJES van Jon van Eerd wordt de eerste theaterproductie van het nieuwe Belgische theatergezelschap Het Farcetheater.

De bekende Vlaamse acteur Peter van Asbroeck zal  de rol van Harrie Vermeulen op zich nemen. Andere namen zijn Christel Domen en Anthony van Caeneghem. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe.

De voorstelling gaat op 7 februari in Theater Scala in Gent in première.

De volgende Nederlandse Harrie Vermeulen, HERRIE IN DE KEUKEN gaat in december 2019 in première.

0029d368-0ca2-473b-aadf-28417043ea0a.jpg

HOMMAGE IN KONINKLIJK CONCERTGEBOUW

25 JUNI, 2019

Vandaag werd in het Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam een unieke hommage gebracht aan de in januari 2019 overleden componist Michel Legrand.

Jon van Eerd verzorgde samen met Noortje Herlaar, en met Cor Bakker aan de vleugel, o.l.v dirigent Jules van Hessen met het Philips Symfonie Orkest en het Nederlands Concertkoor in de arrangementen van Bob Zimmerman, een bijzondere en exclusieve avond.

De uitverkochte tempel van de muziek trilde op haar grondvesten met bekende nummers als 'What Are You Doing the Rest of Life', 'How Do You Keep the Music Playing', 'Windmills of Your Mind', 'Les Parapluies de Cherbourg'.

HERRIE IN DE KEUKEN 1.jpeg

HERRIE IN DE KEUKEN

24 APRIL, 2019

Vandaag werd het volledige ensemble van de nieuwste 'Harrie Vermeulen'-komedie HERRIE IN DE KEUKEN gepresenteerd. Voor Theater De Meervaart waar op 9 december 2019 de première plaats zal vinden, was een snackcar geplaatst zodat de Harrie's uit het dak konden gaan met friet, frikadellen en klodders mayonaise.

HERRIE IN DE KEUKEN van producent Pretpakhuis zal vanaf november 2019 het hele seizoen in alle theaters in Nederland te zien zijn.

Met: Jon van Eerd, Arie Cupé, Anne Lamsvelt, Joey Schalker, Liss Walravens en Brian Verhagen.

Schermafbeelding 2019-04-17 om 12.09.51.

OPRAH GEDOOPT SCHIP MET CONCERT VAN JON VAN EERD 

18 APRIL, 2019

Op 8 september 2019 vertrekt het nieuwste schip van de Holland America Line, de Nieuw Statendam voor een muzikale reis langs kust van Noorwegen.

Het schip, dat gedoopt is door Oprah Winfrey, zal een week lang in het teken staan van personality concerten van Jon van Eerd, Mariska van Kolck en Stanley Burleson met de Noorse fjorden als achtergrond.

HOMMAGE AAN MICHEL LEGRAND IN CONCERTGEBOUW

29 MAART, 2019

Jon van Eerd en Noortje Herlaar zijn de twee solisten die op 25 juni a.s. in het Koninklijke Concertgebouw een hommage zullen brengen aan de in januari overleden Michel Legrand.

Samen met Cor Bakker en het 90-koppige Philips Symfonie Orkest zullen alle hoogtepunten van het oeuvre van Legrand worden uitgelicht. Met Jules van Hessen als dirigent en Bob Zimmerman als arrangeur.

Een van zijn bekendste werken is de muziek voor 'Les Parapluies de Cherbourg' (1964) met Catherine Deneuve. Legrand ontving vele prestigieuze prijzen o.a. de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en meerdere Oscars voor muziek voor films als 'Summer '42', en 'Yentle' met Barbara Streisand.

cf93b892-0a4f-4cc2-a122-a0e511576df8.jpg

REÜNIE OUD MOLLEN

5 MAART, 2019

 

Vrijdag 8 maart wordt er in Ivo Niehe's TV SHOW OP REIS een special uitgezonden met een groot aantal ex-mollen uit het programma WIE IS DE MOL?

 

Op de vooravond van de grote ontknoping van het seizoen 2019 delen mollen zoals Jon van Eerd, Thomas Cammaert, Inge Ipenburg en Jan Versteegh hun hilarische en ingewikkelde ervaringen met elkaar.

NPO1 21:30 8 maart

MIWBDR Jon en Simone zwart_wit.jpg

JON BRENGT HOMMAGE AAN SIMONE KLEINSMA

4 MAART, 2019

Op 1 april zal er in het DeLaMar theater in Amsterdam een hommage aan Simone Kleinsma worden gebracht. Jon van Eerd is een van de vele dierbare collega's die hun opwachting maken met een verrassingsoptreden.

 

Naast Jon zullen o.a. Tony Neef, Stanley Burleson, André van Duin en Arie Cupé te zien zijn.

DELAMAR THEATER.

1 april 2019 - 20:00 uur

Schermafbeelding 2019-02-25 om 10.18.00_

JON IN 'HET BESTE VAN' 

27 FEBRUARI, 2019

Vandaag is Jon te zien in een aflevering van 'Het Beste Van'. Deze keer staat het carnaval centraal, en als geboren en getogen Maastrichtenaar kan Jon hierbij niet wegblijven.

HET BESTE VAN CARNAVAL.

NPO3 - 20:25 - 27 februari

a91b59cc-54a1-491a-8d40-de425674b2c8.jpg

MUZIKALE KOFFIETIJD MET JON EN JONATHAN 

20 FEBRUARI, 2019

Vandaag is Jon te gast bij Koffietijd. Hij zal samen met Jonathan Demoor, één van de mede-acteurs van CHARLEY, het nummer 'Leun Op Mij' ten gehore brengen. 'Leun Op Mij' is het swingende finale-lied dat ook op de live CD van de komische musical te vinden is.

RTL4 10:00 - 20 februari

JON BIJ FINALE VAN HEEL HOLLAND BAKT IN SMAAKT NAAR MEER

4 FEBRUARI, 2019

Nadat op zondag 3 februari de finale van HEEL HOLLAND BAKT is uitgezonden, schuift Jon van Eerd vanavond aan bij André, Janny en Robèrt in de uitzending van SMAAKT NAAR  MEER. Wie heeft gewonnen en waarom, en wat vinden de panelleden van de andere kandidaten?

 

Én... Jon heeft zelf ook een taart gebakken!

Je gaat het zien op NPO1 22:10 - 4 februari.

3d1bc14d-0744-4ff4-b61b-56620793da92.jpg

JON VAN EERD EN MICHAEL REED  VERZILVEREN MUSICAL AWARD

24 JANUARI, 2019

Jon van Eerd en Michael Reed ontvingen beiden een Musical Award op het gala gisterenavond. Jon kreeg zijn prijs voor het script en de bewerking van THE ADDAMS FAMILY en Michael nam zijn award in ontvangst voor de muziek in CHARLEY! 

 

De CHARLEY's verzorgden ook een spetterend optreden met een medley van nummers uit de musical. De muziek van CHARLEY verscheen deze week op CD.

www.pretpakhuis.nl

DxTlRokWwAAcqLv.jpg

SIMONE KLEINSMA OVERHANDIGT CD CHARLEY

19 JANUARI, 2019

Na afloop van de voorstelling in de Rijswijkse Schouwburg kwam Simone Kleinsma als verrassing het toneel op gelopen. Zij bood Jon van Eerd het allereerste exemplaar aan van de CD van CHARLEY, de komische musical.

Haar lovende woorden onderstreepten niet alleen de unieke kwaliteit en durf van de productie, maar ook hoe bijzonder het is heden ten dage nog een heuse CD uit te brengen.

De CD van CHARLEY is een live recording van de première avond van 9 december 2018, en is te verkrijgen via www.pretpakhuis.nl

Schermafbeelding 2019-01-10 om 12.16.02.

CHARLEY OOK OP MUSICAL AWARDS GALA TE ZIEN!

11 JANUARI, 2019

Op 23 januari wordt rechtstreeks vanuit de RAI het Musical Awards Gala uitgezonden. Ook de cast van de musical CHARLEY zal haar opwachting maken, met twee liedjes uit de voorstelling.

Die avond worden ook de prijzen uitgereikt. En zoals we al eerder trots konden vermelden is CHARLEY maar liefst in vier categorieën genomineerd; muziek, choreografie, beste acteur en beste productie!

Schermafbeelding 2018-12-29 om 11.57.18.

OUDEJAARSWEEKEND

KAN NIET MEER STUK!

29 DECEMBER, 2018

De komende dagen is Jon van Eerd niet alleen op de planken te zien met CHARLEY, maar ook in meerdere TV uitzendingen:

29 dec. RTL4 20:00 OH, WAT EEN JAAR

Met: Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge, Ruben Nicolai en Myrna Goossens

30 dec. RTL5 21:30 MANNENHARTEN 

zie pagina Oeuvre/film - voor zijn ongezouten mening over deze film. Met: o.a. Barry Atsma

En natuurlijk CHARLEY in Purmerend, Roosendaal en Tiel!

www.pretpakhuis.nl

MAG_Nominaties.jpeg

CHARLEY MEERDERE NOMINATIES VOOR EEN MUSICAL AWARD

11 DECEMBER, 2018

Na de zinderend première van CHARLEY afgelopen zondag, en de daaropvolgende lovende pers, wordt vandaag bekend dat de musical is genomineerd voor meerdere Musical Awards.

⭐️Beste muziek: Michael Reed

⭐️Beste choreografie: Eline Vroon

⭐️Beste hoofdrol: Jon van Eerd

⭐️Beste musical: CHARLEY

En alsof dat niet genoeg was werd bekend gemaakt dat Jon van Eerd ook genomineerd was voor ⭐️Beste vertaling/bewerking voor The Addams Family.

musicalaward.png
ac576e49-dca5-43b5-8647-95f4330ad0a8.jpg

CHARLEY ONGEKEND SUBLIEM!

10 DECEMBER, 2018

De première van CHARLEY op 9 december 2018 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam was een ongekend groot succes. De staande ovatie hield minutenlang aan.

Publiek, genodigden en pers waren unaniem enthousiast. In de daaropvolgende dagen hield de sterrenregen aan, met teksten als 'briljant' en 'onweerstaanbaar'.

Schermafbeelding 2018-12-03 om 21.23.15.

ADDAMS FAMILY ECLATANT SUCCES BIJ PUBLIEK EN PERS 

2 DECEMBER, 2018

De première van The Addams Family was een daverend succes. Pers en publiek waren het volmondig eens; deze voorstelling is top!

Alle disciplines kregen werd de lofzang toegezongen. Zo werd met name ook de bewerking/vertaling van Jon van Eerd gelauwerd. De Volkskrant sprak zelfs over een 'geniale vertaling'.

EERSTE CHARLEY EEN DAVEREND SUCCES!

23 NOVEMBER, 2018

De eerste try-out van de komische musical CHARLEY in Veenendaal, was een enorm en onvergetelijk succes. Het publiek brak de tent af en heeft na afloop cast, orkest en crew overladen met superlatieven aan complimenten.

Het komt niet vaak voor dat een eerste inspeel-voorstelling van een productie al meteen zo'n topprestatie levert!

1b78286f-9166-4b4c-a03c-877cd5f6678b.jpg

JON VAN EERD ROEPT ONDERSCHEIDING IN HET LEVEN

29 NOVEMBER, 2018

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van zijn levenspartner, Ton Fiere, heeft Jon van Eerd een speciale onderscheiding bedacht. De DOP. Deze hulde is bedoeld voor mensen die in een theaterproductie onzichtbaar, maar onmisbaar zijn.

 

Het is de bedoeling dat de DOP namens het PRETPAKHUIS op gezette tijden wordt uitgereikt aan iemand die op achter de schermen werkzaam is.

De DOP is een bronzen beeld van een pakhuis.

Schermafbeelding 2018-09-21 om 02.46.49.

VLIEGENDE START

REPETITIES

CHARLEY

15 OKTOBER. 2018

Show-time!

De repetities voor CHARLEY, de komische musical zijn met een knal van start gegaan. Michael Reed en Jon van Eerd presenteerden hun 'kindje' aan een uitzinnige groep acteurs en medewerkers. Ook de ontwerpen voor de decors en de kostuums werden uitgelicht. 

e2433715-29e6-46c1-8f0a-c26a88c0fafa.jpg

TOP RECENSIES

KUNST & KITSCH

'Kunst & Kitsch' wordt omarmd door pers en publiek. Het citaten-tableau beslaat slechts citaten uit de lofzang die deze productie ten deel valt.

Met in de cast: Liz Snoijink, Raymonde de Kuyper, Arie Cupé en Liza van Zeijderveld.

 

 

Bewerking/Regie: Jon van Eerd

Decor/kostuums: Joris van Veldhoven

Lichtontwerp: Uri Rapaport

Productie: Pretpakhuis i.o.v. CASR

4-star-icon-3_edited.png

ZEER GESLAAGDE PREMIÈRE KUNST & KITSCH 

24 SEPTEMBER, 2018

Vanavond beleefde de ontroerende maar ook grappige productie 'Kunst & Kitsch' haar première in de schouwburg van Amstelveen.

Het publiek was zeer lovend. Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper, geflankeerd door Arie Cupé en de debuterende Liza van Zeijderveld, leverden een knappe tour de force.

CHARLEY KNALT BIJ OPENING UITMARKT

SING-ALONG

26 augustus, 2018

De cast van CHARLEY opende met een indrukwekkende act de afsluiting van de UITmarkt 2018. De show werd live uitgezonden door de AVRO.

Voor één keer werd Laus Steenbeke vervangen door Arie Cupé.

CHARLEY OP MUSICAL TALENT GALA TILBURG

PRISCILLA KNETEMANN,  JONATHAN DE MOOR en JOB BOVELANDER treden op 30 juni op tijdens het Musical Talent Gala dat in Tilburg gehouden zal worden. Onder muzikale leiding van Jules van Hessen en zijn voltallig orkest zullen zij het lied 'Charley' uit de gelijknamige musical ten gehore brengen.

CHARLEY'S WERK-

SESSIE AAN DE RIVIÈRA

Cast en creatives van CHARLEY de komische musical zijn onlangs voor een werksessie bij elkaar gekomen in Zuid Frankrijk. Onder leiding van Michael Reed werd stapsgewijs door alle nummers gegaan. Maar er was ook ruimte voor plezier!

HARRIE EN TWEE MEESTERS OP TV

10-05-18

Vandaag wordt om 13:15 de komedie HARRIE EN TWEE MEESTERS voor een tweede maal uitgezonden op TV. NPO1, Omroep MAX. Met o.a. Margo Dames, Lucie de Lange en Arie Cupé

JON REGISSEERT PETER SHAFFER'S KUNST & KITSCH

01-05-18

Vandaag heeft het Pretpakhuis aangekondigd de meesterlijke komedie KUNST & KITSCH (Lettice & Lovage) van Peter Shaffer te produceren in de regie van Jon van Eerd.

Acteurs zijn: Liz Snoijink, Raymonde de Kuyper, Arie Cupé en Liza van Zuiderveld.

JON BIJ OMROEP

MAX OP KONINGSDAG

27-04-18

In de feestelijke uitzending van MAX-koningsdag is Jon naast o.a. Carel Kraayenhof en Hans Klok een van de gasten op Paleis Soestdijk.

 

De uitzending op NPO1 begint om 14:00 uur. Presentator is Jan Slagter. 

ALLERLAATSTE

HARRIE & EVA

22-04-18

Na een succesvolle tournee langs meer dan 100 Nederlandse theaters speelde de acteurs van HARRIE & EVA hun allerlaatste voorstelling van de productie.

 

De vijfsterren-productie verschijnt binnenkort op DVD. 

HARRIE OP DVD

16-04-18

Vandaag werd de succesvolle komedie HARRIE & EVA opgenomen voor TV en DVD.

De DVD zal naar verwachting in juni 2018 verschijnen.

 

De DVD is nu al te bestellen via www.pretpakhuis.nl 

PERSPRESENTATIE

CHARLEY

03-04-18

Het PRETPAKHUIS presenteerde vandaag haar gloednieuwe productie voor het seizoen 2018/2019: CHARLEY.

In het chique Hotel the Grand werden cast en creatives voorgesteld.

HARRIE & EVA is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. De laatste ronde waar het publiek haar stem kan uitbrengen is op dinsdag 30 januari in Theater de Blauwe Kei in Veghel.​

Een keer eerder won Jon van Eerd een Toneel Publieksprijs voor de productie BOEING BOEING in het seizoen 2008/2009.

<