top of page

ICH WAR NOCH NIEMALS IN NEW YORK

2007

Première 2 december 2007 - Operettenhaus Hamburg

Schermafbeelding 2019-04-06 om 11.48.05.

ICH WAR NOCH NIEMALS IN NEW YORK is een juke-box musical , gebaseerd op muziek van Udo Jürgens. Het verhaal draait om drie paren, die met verschillende problemen in hun relatie worstelen. Een stel dat moet kiezen tussen de liefde en een carrière; een stel dat wil bewijzen dat  je ook op hoge leeftijd nog dromen kunt najagen; en een homoseksueel paar dat worstelt met de acceptatie van hun seksuele voorkeur. We volgen hen op een cruisevaart tijdens welke zij beslissingen nemen over wat nou werkelijk belangrijk is in het leven.

Christian Struppeck was de bedenker van het concept en voerde in eerste instantie ook de regie. Onenigheid tussen hem en producent Joop van den Ende zorgde ervoor dat hij op non-actief werd gesteld.

 

Jon van Eerd werd in aller haast ingevlogen om de regie over te nemen. Zijn tournee met theatergroep Purper zorgde ervoor dat hij het werk niet kon afmaken. Ook Carline Brouwer sprong tijdelijk in totdat uiteindelijk Glenn Casale het werk afmaakte.

De productie werd een doorslaand succes en draait tot op de dag van vandaag in vele theaters in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Voor 2020 staat er een verfilming gepland.

In de oer-uitvoering speelden o.a. 

Lisa Wartberg,

Christian Struppeck,

Axel Staudag

CIMG0851.JPG
CIMG0861.JPG
bottom of page