Harrie's Boterpasta

Tagliatelle met citroen en boter

 

Benodigdheden: 

1 citroen

1 teentje knoflook

1/2 Chili peper

Parmezaan of Peccorino

Klontje roomboter

Bosje peterselie

Tagliatelle

Peper

Zout

Olijfolie

Alle hoeveelheden naar eigen smaak.

Kook de Tagliatelle in wat water met zout.

Snijd de koflook in plakjes en hak de Chili peper in stukjes.

Hak de peterselie grof.

Rasp de Parmezaan of Peccorino

Bak de knoflook en de Chili peper in een grote pan met wat olie.

Laat de knoflook niet bruin worden. Alleen maar zweten.

Doe wat van het kookwater van de tagliatelle erbij en goed roeren.

Voeg een lekkere klont boter toe. Roer alles goed door elkaar.

Pers de citroen uit over het geheel en rasp er een paar stukjes zest bij.

Doe de gekookte Tagliatelle erbij en roer alles goed door.

Peper erbij en de geraspte kaas.

Strooi de peterselie er overheen.

Heerlijk in zomer en winter. Als variatie kun je er eventueel garnalen of gebakken spekjes doorheen doen. Maar geloof me, het gerecht heeft het echt niet nodig.

Smakelijk eten.