top of page

HARRIE’S SNELLE KERSENPLAK                                                     vegetarisch

(Claffotis)

 

SNEL KERSENTAARTJE                  À (4 personen)

Snel een taartje nodig? Deze kan zelfs tussen de gangen door gemaakt worden.

Benodigdheden:                           30 gram roomboter  + een beetje om de vorm in te vetten   

                                                      500 gram kersen Honing (of een uitgelekte pot)

                                                        60 gram suiker + een beetje extra

                                                        40 gram bloem

                                                          3 eieren

                                                      250 ml (volle) melk

 

Verhit de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een pannetje.

Vet de taartvorm in en verspreidt de kersen gelijkmatig over de bodem.

De kersen niet (!) ontpitten. De pitten dragen bij aan de nootachtige smaak van het taartje.

Wél uitkijken met eten!

Als de kersen vers zijn bestrooi ze dan met wat suiker.

Kersen uit een pot hoeven geen extra suiker.

Meng in een kom melk en bloem en daarna de 3 eieren.

Voeg de 60 gram suiker toe en uiteindelijk ook de gesmolten boter.

Klop het tot een lekker geheel met een garde.

Het heeft geen uitgebreide kloppartij nodig. Dus geen machine!

Gooi het deeg over de kersen in de taartvorm en zet deze 35/40 minuten in de oven.

Even in de gaten houden. De bovenkant moet lekker bruin zijn.

Warm is hij het lekkerst. Eventueel bestrooien met wat poedersuiker.

 

Het taartje kan ook gemaakt worden met peren, vijgen of appels. In principe elk fruit dat niet al te vochtig is. Sinaasappel bijvoorbeeld, maakt heet geheel te vochtig.
 

 

 

Serveertip:

Een bolletje ijs (vanille of kersen)

Waarschuw je smullers dat de kersen niet ontpit zijn!

bottom of page