top of page

CITRON FARCI À LA HARRIËTTE

​​​

Een heerlijk subtropisch voorgerechtje!

Gevulde citroen.                

 

Benodigdheden: 

Één grote citroen per persoon (liefst met steeltje en een blaadje)

Mozarella

Knoflook

Hete pepertjes

Blikje ingelegde gezouten Ansjovis

 

Snijd  van de bovenkant van citroen een hoedje af. Voldoende om de citroen uit te hollen met een theelepeltje. Snijd vervolgens een klein stukje van de bodem zodat de citroen kan blijven staan.

 

Maak met een scherp mes enkele strategische sneden in het citroenvlees zodat je hem makkelijk kunt uithollen. Probeer hierbij de bodem niet te raken! Anders gaat hij lekken. Zorg ook dat je de randen van de citroen niet raakt.

 

Hol de citroen zo goed mogelijk uit en vul hem om en om in kleine laagjes met:

Mozzarella;

Kleine  flinterdunne plakjes gesneden olijf;

Fijn gehakte knoflook;

En naar smaak hete pepertjes.

Leg kruislings twee (drie) ansjovisjes op de vulling en dek deze af met een laatste plakje Mozzarella en een rood pepertje en/of een peperbolletje. De staartjes van de visjes mogen er gezellig uitsteken.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de ovenschaal in met een klein laagje olijfolie zodat de citroenen niet inbakken. Zet de gevulde citroenen rechtop op in de schaal en giet wat olijfolie over/in de citroenen. Zet de hoedjes op de citroenen en draai de oven terug naar 180 graden. ‘Bak’ de citroenen zo’n 20 minuten. Je kan de hoedjes ook niet meebakken en ze ‘vers’ op de citroen serveren.

Serveer de citroenen met een vers blaadje munt.

bottom of page