Elke avond ervaar ik wat saamhorigheid is!

Elke avond slaan mensen elkaar op de schoot van het lachen.

 

Mensen die elkaar niet kennen.
Mensen die open staan voor wat er komen gaat.

Mensen die de problemen van de dag willen ontvluchten.

 

En mét dat lachen bewijzen ze dat wij mensen, één hele sterke kracht in ons hebben: de kracht en de macht om positieve energie om te zetten in eendracht, waar geen plaats is voor haat en tolerantie! De kracht van solidariteit. Een kracht die een leven lang kan duren en veel verder reikt dan dat avondje theater.

 

Mensen die met Kalasjnikovs rondzwaaien en bommen af laten gaan willen dat we bang worden.

 

Ik roep iedereen op dit spel niet mee te spelen! Het is een spel dat bedacht is door mensen die ziek zijn

Mensen die ergens onderweg blind zijn geworden. Laten we de cyclus van de geschiedenis die zich maar blijft herhalen doorbreken.

 

Ik roep alle politici op om het spel niet mee te spelen. Niet in de verleiding te komen om de bedenkers van dit spel platvorm te geven door haat met haat te beantwoorden, onbegrip met onbegrip, en kortzichtigheid met kortzichtigheid!

 

Ik roep de islamitische gemeenschap op om om te staan, en aanwezig, zichtbaar en menswaardig te protesteren tegen de gijzelneming van hun religie! Heb het hart, het lef, de liefde en de overlevingskracht om voor jezelf op te komen.

 

Ik roep iedereen die om deze wereld geeft op, om de sluipende bacterie die 'haat' heet niet de kans te geven langzaam door onze aderen te stromen en als een vinnige ziekte te tieren.

 

Laten we ons niet onderdompelen in angst en ontkenning. Natuurlijk moeten we Sinterklaas welkom heten. Maar laten we afspreken dat het verdriet dat gecreëerd wordt door dit onmenselijke gevaar, over veertien dagen, een maand, een jaar ons nog steeds aangaat en nog steeds nieuws is.

 

Dat zijn we verplicht aan de slachtoffers van de geschiedenis.

Dat zijn we verplicht aan de slachtoffers van alle gruweldaden.

Dat zijn we verplicht aan onze kinderen!

 

 

  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • 1194985614534001410pulsante_02_architetto_f_01.svg.med.png