top of page
WIE IS DE MOL?
2009
De negende editie van Wie Is De Mol? was op meerdere vlakken een hele bijzondere. Om te beginnen ging de groep op reis zonder dat er een mol was gekozen. Dit was het onderdeel van het eerste spel. In Noord-Ierland werd Jon door een afvaardiging van oud-mollen gekozen tot mol 2009. Het was voor het eerst dat een mol onvoorbereid op reis ging. De kijkcijfers waren nog nooit zo hoog geweest. En Jon wist ook presentator Pieter Jan Hagens tot op het allerlaatste moment te misleiden.
De reis ging eerst naar Noord Ierland. Belfast en Londonderry werden aangedaan, alsmede de beroemde kustlijn de Giant's Causeway en Dunluce Castle.
Na vier afleveringen gingen de overgebleven kandidaten met Jon de kruisvaarders achterna en werd het spel in Jordanië voortgezet. Ze voerden opdrachten uit in o.a. Amman en Jerash, bij het wereldwonder Petra en in de befaamde Wadi Mujib. 

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens

Kijk voor gedetailleerde informatie op:

De drie finalisten. Links winnares Viviënne van den Assem, Jon de mol en rechts 'runner-up' Anniek Pheifer.

In 2013 wint WIE IS DE MOL? dan eindelijk de Televizierring. En als oud-mol mocht Jon hem natuurlijk ook even vasthouden.

Klik hier voor de leader van Wie Is De Mol?

De kandidaten van Wie Is De Mol 2009.

v.l.n.r. Dennis Storm, Rick Engelkes, Viviënne van den Assem, Jon van Eerd, Froukje Jansen, Hans Schiffers, Anniek Pheifer, Sebastiaan Labrie, Paua Udondek en Vera Mann

WIDM
bottom of page