top of page

THE PRINCE OF EGYPT                                                                               1998

 

Rol: Hoge Priester Huy

Jon van Eerd als Huy

The Prince Of Egypt uit 1998 is in meerdere opzichten een film waar volgens de kenners naar opgekeken moet worden. Niet alleen is dit de eerste geanimeerde musical uit de DreamWorks-stal (het productiebedrijf van Steven Spielberg), het is ook de technisch meest geavanceerde tekenfilm ooit gemaakt. De prent gebaseerd op het Mozes-verhaal uit de Exodus. Dat bleek een hele opdracht, vooral omdat de makers trouw wilden blijven aan het originele gegeven.

De film had een ongekende sterrencast; Val Kilmer, Sandra Bullock, Helen Mirren en vele anderen leenden hun stem aan verschillende karakters.


Jon van Eerd sprak de rol in van Huy. Huy vormde samen met Hotep (Steve Martin) de Hoge Priesters van Farao Seto (Patrick Stewart).

 

Naast Jon traden voor de Nederlandse stemmencast o.a. Mark Rietman (Ramses) en Gijs Scholten van Aschat (Mozes) aan.

 

'The Prince of Egypt' sleepte ook een aantal bijzondere prijzen in de wacht. In 1999 won de film de Oscar voor 'Beste Lied' ('When You Believe') van Stephen Schwartz. In datzelfde jaar ontving de film ook voor het lied een BFCA Award en een BFCA Award voor 'Beste Animatiefilm'.

 

'When You Believe' werd gezongen door Mariah Carey en Whithey Houston

Huy en Hotep zingen het krachtige duet:

'Playing With the Big Boys Now'.

 

Nederlandse titel:

'De Kleine Jongen Speelt met Vuur'

 

Door: Jon van Eerd en Arnold Gelderman

YouTube link - klik hier.

bottom of page