top of page
TEL UIT JE WINST                                   2002-2003
2002-2003
EEN RITS TE VER was de eerste klucht waarin Harrie Vermeulen het hoofdpersonage was. Geschreven door Ray Cooney maar drastisch bewerkt door Jon van Eerd, was het stuk een grote hit. Daarmee was het startschot gegeven voor de reeks komedies die tot op de dag van vandaag voortduren.
De sukkelige en al te brave Harrie Vermeulen merkt op weg naar huis van zijn werk dat iemand per ongeluk zijn attaché koffertje heeft verwissled met dat van hem. Daarin zit maar liefst twee miljoen zevenhonderd vijfenvijftigduizend Euro.
 
In een impuls besluit hij het geld te houden en met zijn tegenstribbelende vrouw te vertrekken naar de Bahama's. Maar er komen vrienden voor zijn verjaardagsdiner en ook de politie en de gangsters komen op zijn pad.
Naast Jon bestond de cast uit: Inge Ipenburg, Filip Bolluyt, Laus Steenbeeke, Maja van den Broecke, Marjolein Algera en Istvan Hitzelberger.
Wisjedatjes:
Europa was nog maar net aan de Euro. Nederland had een reclame-campagne met als slogan 'De Euro is van ons allemaal'.
De grap die Jon daarover maakte in TEL UIT JE WINST was een show-stopper.
TEL UIT JE WINST was tevens het begin van een lange samenwerking met Albert Verlinde en zijn jonge productie maatschappij V&V Entertainment. Jon had nooit een vast contract bij Verlinde. Toen Jon na een aantal producties besloot een time-out te nemen begon de roddelmachine te draaien als had hij een conflict met Verlinde.

Toi toi toi kaart van Jon aan alle medewerkers

Jon zei hierover:

'Het was Albert Verlinde die tegen me bleef zeggen dat ik komedie moest gaan doen. Hij gaf me de kans met TEL UIT JE WINST, vertrouwde er eigenlijk blindelings op dat mijn bewerking goed zou zijn en stond op de hoek te wijzen naar de weg die ik in moest slaan. Hoe onze levens en onze carrières zich   ook  hebben  ontwikkend, en hoe  dat allemaal  tot stand 

is gekomen doet er daarin niet toe. Feit blijft dat Albert in mij geloofde en vierkant achter me stond! Daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn! Zakelijk was het een ander verhaal, maar ik geloof in het water onder de brug. Het vloeit allemaal weg. En ik weet, ik heb heel wat meer water zien stromen bij andere producenten, en het lost allemaal op in de grote oceaan van "doe maar lekker".

Uit: 'Ik Zal Je Zeggen' - biografie van een sukkel

Fragment uit TEL UIT JE WINST

TEL UIT JE WINST ging in het najaar van 2002 in het Theater aan de Parade in Den Bosch in première. De voorstelling werd voor TV opgenomen door de TROS en kwam ook uit op DVD.
Deze productie werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs.
IMG_3748.jpeg
IMG_3812.jpeg
TUJW
TUJW
TUJW
TUJW
TUJW
TUJW
TUJW
TUJW
TUJW
TUJW
bottom of page