top of page
MAMMA MIA!
2003-2006
Na de mega successen van MAMMA MIA! in Londen en New York werd de musical ook in Nederland geproduceerd. Joop vd Ende Theaterproducties openden het spektakel in november 2003, nadat de première een maand was uitgesteld toen er bij de verbouwing van het Beatrixtheater asbest werd gevonden.
 
De Engelse producenten hadden een grotere zaalbezetting geëist en om deze reden werd het Beatrixtheater aangepast met een groot overhangend balkon. Hierdoor was de capaciteit met ruim 1500 toeschouwers verhoogd.
 
De musical werd met toestemming van de ABBA leden geschreven door Catherine Johnson.

v.l.n.r. Filip Bolluyt, Hajo Bruins en Jon van Eerd

               (Bill)             (Sam)             (Harry)

De vrij dunne verhaallijn was vooral een vehikel voor een parade van de bekende ABBA hits zoals MONEY MONEY MONEY, CHIQUITITA, WATERLOO, THE WINNER TAKES IT ALL, OUR LAST SUMMER. Dit weerhield het publiek niet om massal naar Utrecht af te reizen. Integendeel; het was elke avond weer een groot feest!
 
De vrijgevochten Donna woont al jaren op een Grieks eiland. Als haar dochter Sofie gaat trouwen met Sky wil Sofie graag haar vader uitnodigen. Nadat ze stiekem het dagboek van haar moeder heeft gelezen komt ze tot de conclusie dat er drie mannen in aanmerking komen voor het eventuele vaderschap: Sam, Bill of Harry. Als ze hierop besluit alle drie de mannen uit te nodigen voor de bruiloft wordt Donna voor het blok gezet.
In Nederland was de regie in handen van Paul Garrington. De chorografie was van Nichola Trehern.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De hoofdrollen werden gespeeld door v.l.n.r.
Doris Baaten (Roos), Oren Schrijver (Sky), Jon van Eerd (Harrie!),Hajo Bruins (Sam), Simone Kleinsma (Donna), Filip Bolluyt (Bill), Céline Purcell (Sophie) en Ellen Evers (Tanya).
 
Na verloop van tijd werden de rollen overgenomen door andere acteurs, zoals Lenette van Dongen, Vera Mann, Lone van Roosendaal en Marjolijn Touw.
 
Vanwege contractuele verplichtingen speelde Jon de rol van Harrie (!) in eerste instantie alleen het eerste seizoen. Hij zou NONSENS, LIEVE HEREN en DE TANTE VAN CHARLIE gaan doen. In 2005 komt Jon terug om met de originele eerste bezetting de productie uit te luiden.
Wisjedatjes:
Ondanks het feit dat Jon was toegezegd dat hij hoe dan ook op de CD te horen zou zijn, werd die afspraak niet nagekomen. De CD verloor daardoor officieel haar predikaat 'orginal cast recording'.
MAMMA MIA! was één van de grootste successen die tot nu toe te zijn geweest in het Beatrixtheater.
Van de show is in 2008 ook een film gemaakt met Meryl Streep in de hoofdrol. De rol van Harrie/Harry werd gespeeld door Colin Firth.
Schermafbeelding 2020-05-05 om 23.03.16.
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Mamma Mia!
bottom of page