LITTLE DO THEY KNOW

1990-1994

LITTLE DO THEY KNOW was de Nederlandse tegenhanger van wat in de zijstraatjes van Broadway bekend stond als 'Forbidden Broadway'. Jon had dit concept in New York gezien en vormde het om tot een serie producties voor Amsterdam.

 

Daar waar het in New York een parade parodie was op bestaande musicals en musicalsterren vond Jon in Nederland te weinig grond voor avondvullende voorstellingen. Zodoende nam hij ook (naast Nederlandse beroemdheden) internationale sterren op de hak, zoals Tom Jones en Madonna.

 

LITTLE DO THEY KNOW werd een cult in het kleine theater De Moor in Amsterdam. Liefhebbers en artiesten sloegen geen versie over.

In LITTLE DO THEY KNOW werd Jon geflankeerd door zangeres Lindy Melman en komisch talent Mariëtte Kroese.

 

Er was altijd een live-band die onder leiding stond van Geert Bremer.

 

De voorstellingen waren altijd Engelstalig.

De reeks producties bestond uit:

 

LITTLE DO THEY KNOW

LDTK - 2

LDTK - Les Minerables

LTDK - A musical neurosis

LDTK - Revisited

LDTK - Again

LDTK - The Same Old Song

 

 

 

 

Links naast Jon Lindy Melman, rechts Mariëtte Kroese

De titel LITTLE DO THEY KNOW kwam van het geljknamige nummer uit de show THE ACT met Liza Minnelli. Het nummer gaat over hoe het ensemble zich staat uit te sloven als de ster zich even om gaat kleden, en altijd onzichtbaar blijven.

THE PLAYBILL

Wisjedatjes:

De shows werden gemaakt onder de vlag van STUDIO EEND. Jon had deze naam gekozen nadat hij in een recensie eens Jon van Eend genoemd werd.

IMG_3802.jpeg
IMG_3797.jpeg
LDTK