top of page
KANTJE BOORD                      2011/2012

De maquette van Kantje Boord

KANTJE BOORD is een komedie van Het Nieuwe Genre van Jon van Eerd. Het speelt zich af in aan boord van de 'Delta' het jacht van Onno Vermeegen.
 
Als boekhouder Harrie Vermeulen met zijn collega Tjebbe Dijkstra aan boord komt om een boekhoudkundig probleem aan de kaak te stellen, raken ze verzeild in het moordplan van Onno's vrouw, Stella met haar jonge minnaar. Als Onno dood wordt gevonden lijken alle verdenkingen op Harrie te wijzen. Maar als ook Stella het loodje legt hebben we de poppen aan het dansen.
 
De cast bestond uit:
Jon van Eerd (Harrie Vermeulen), Arie Cupé (Tjebbe Dijkstra), Vera Mann (Iris Vermeegen), Filip Bolluyt (Onno Vermeegen), Caroline van den Berg/Anouk van Nes (Stella Vermeegen) en Mieke Weerts (Roy).
Met Filip Bolluyt

v.l.n.r. Arie Cupé, Vera Mann en Jon van Eerd

WISJEDATJES:
 
Caroline van den Berg moest al na een aantal try-outs haar rol noodgedwongen teruggeven vanwege een aanhoudende hernia. De rol van Stella werd nog voor de première overgenomen door Anouk van Nes
 
De productie werd achtervolgd door vervelende gebeurtenissen. Zo kreeg Jon door een val tijdens de première een heftige snee in zijn gezicht, waardoor het bloed langs zijn gezicht stroomde. Hij maakte de voorstelling af, maar het publiek was in de war en duidelijk bezorgd.
 
Jon ging overigens de première al in met een knieblessure. Deze werd een paar dagen later gevolgd door een hevige allergische reactie waardoor er een tweetal voorstellingen moesten worden verschoven. Het was voor Jon de allereerste keer in zijn carrière dat hij een voorstelling niet kon nakomen.
 
Een leuk weetje is dat de slechterik van het verhaal (Onno Vermeegen) een inside knipoog was naar de ex-werkgever van Jon's echtgenoot. De naam van het jacht (de Delta) was een hint naar het bedrijf.

De achtervolging van de misdadiger werd symbolisch

weergegeven door een absurde dans.

Op de première de twee Stella's bij elkaar. Links Anouk van Nes en uiterst rechts Caroline van den Berg. Midden: Vera Mann

 
KANTJE BOORD ging op 7 november 2011 in première en speelde in het seizoen 2011/2012 meer dan 125 voorstellingen. De regie was in handen van Caroline Frerichs. De voorstelling werd door omroep MAX opgenomen voor televisie.

Klik voor de trailer van Kantje Boord

Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Op 24 januari 2012 werd Jon na afloop van de voorstelling in het DeLaMar theater in Amsterdam verrast door een onverwacht eerbetoon. Jon werd geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De productie werd tevens genomineerd voor de Toneel Publieksprijs.
Kantje Boord
Kantje Boord
Kantje Boord
bottom of page