top of page
EEN RITS TE VER
2005-2006

Première 31 oktober - Theater aan de Parade, Den Bosch 

EEN RITS TE VER is de eerste komedie geschreven door Jon van Eerd in het Nieuwe Genre. Binnen de beste traditie van komedie verwerkte hij volledig absurdistische elementen zoals het 'terugdraaien' van een scène en een chabloon als personage voor de Chinese undercover agent Wang. Er zijn directe verwijzingen naar de actualiteit. Zo dreigde Harrie Vermeulen Wang met 'Verdonk-Verdonk-Verdonk'. Dit sloeg op de toenmalige politica Rita Verdonk die bekend stond om haar anti-buitenlandse beleid. 

Harrie Vermeulen runt een camping die op het punt staat opgedoekt te worden. De gemeenteraad wil er misschien een golfterrein laten ontwikkelen. Maar dan moet Harrie met zijn dochter verdwijnen. Op de camping werkt ook Wang, een schijnbaar domme Chinese vrouw die niets begrijpt.

Er camperen een paar wonderlijke lieden op de camping; een veeleisende chagrijnige vrouw en een vogelspotter. Bovendien verschijnt een inspectrice omdat er hygiëne-klachten zijn ingediend. Het verhaal is gecompliceerd, maar hysterisch hilarisch, met een verrassend einde.

De rollen werden gespeeld door: Lucie de Lange, Marjolijn Algera, Bram Bart, Koen Iking, Nienke van Hassel, Marjolein Touw/Pamela Teves en Jon van Eerd.

EEN RITS TE VER was een sensatie en een ongekend groot succes dat seizoen.

De voorstelling werd geproduceerd door Albert Verlinde.
V&V was ook de producent van TEL UIT JE WINST, DE TANTE VAN CHARLIE en DUBBEL OP.
Wisjedatjes:
In de aanloop naar de première raakte Pamela Teves geblesseerd. Regisseur Caroline Frerichs ging op voor de eerste try-out. Vervolgens werd de rol twee keer overgenomen door Hilke Bierman om uiteindelijk overgenomen te worden door Marjolein Touw. Na een half jaar keerde Pamela Teves weer terug om het seizoen alsnog af te maken. De rol van de schoonzoon werd al in de repetitieperiode vervangen door Koen Iking. Het creatieve team en de producent besloten tot deze actie nadat samenwerking met de oorspronkelijke acteur onmogelijk werd geacht.
De rol van de vogelaar zou oorspronkelijk gespeeld worden door Sebastiaan Labrie. Toen deze om persoonlijke redenen aangaf de rol niet aan te kunnen en deze terug gaf, werd deze nog vóór de repetities begonnen overgenomen door Bram Bart.
En er vond nog een tweede wissel plaats. Na enkele weken repetities zag de producent zich gedwongen om artistieke redenen Diede Zillinger, te vervangen door Koen Iking. Koen heeft de rol van Jasper Leis in minder dan twee weken ingestudeerd.
EEN RITS TE VER WAS DE ALLERLAATSTE PRODUCTIE DIE TE ZIEN WAS IN HET NIEUWE DE LA MAR.
EEN RITS TE VER was de allerlaatste productie die in het 'oude' nieuwe de la Mar te zien was, voordat het een aantal jaren de deuren sloot voor de herbouw. Freek 'deed de deur dicht', maar dat was een speciale slotavond.
 
Jon had toen nog niet kunnen vermoeden dat hij niet alleen de laatste bespeler was van het oude theater maar ook de eerste was die op de planken van het gloednieuwe DeLaMar Theater stond. In 2010 mocht hij de opening verzorgen met de musical 'La Cage aux Folles'.
Vreemd genoeg zijn er maar weinig foto's bewaard gebleven van de productie. EEN RITS TE VER werd echter wel door omroep MAX opgenomen voor televisie. Er kwam ook een DVD uit.
De productie werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs
TROUW
IMG_3775.jpeg
IMG_3748.jpeg
ERTV
ERTV
ERTV
ERTV
ERTV
ERTV
ERTV
IMG_3808.jpeg
ERTV
ERTV
ERTV
ERTV
ERTV
bottom of page