top of page

DAVID DE KABOUTER                                                1985

 

 

 

 

Rol:    David de Kabouter/Holly de trol

 

 

 

 

 

Tekenfilmserie gebaseerd op tekeningen en verhaallijnen van Rien Poortvliet. Oorspronkelijk in Spanje gemaakt en uitgezonden.

 

In Nederland werd de serie uitgezonden de AVRO. Later nog jarenlang door allerlei zenders zoals Kindernet.Er werden talloze DVD's van uitgebracht. En nog steeds staat DAVID DE KABOUTER hoog in de lijst van kinderseries.

 

 

De Nederlandse vertaling en bewerking deed Eelco Zwart. De regie was in handen van Hero Muller. Dick Poons (die zelf ook een stem in sprak was verantwoordelijk voor de productie).

 

Voor de Nederlandse stemmencast maakte Poons gebruik van jong talent, veelal uit de broedtuin van de AVRO, Minjon. Zij mochten van Poons bij wijze van stage ervaring op doen in de grote na-synchronisatie studio's van de NOS. Zo ook Jon van Eerd die aanvankelijk allerlei stemmen deed, maar later de hoofdrol van David zelf te pakken kreeg alsmede de stem van de trol Holly.

 

Toen de acteurs na een paar jaar vroegen of hun stage niet langzamerhand kon worden omgezet in betaald werk, werd de gehele cast vervangen door 'nieuw' talent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      David de Kabouter

 

                                                  Holy de Trol

 

 

 

bottom of page