top of page
BOEING BOEING
2008-2009
Boeing Boeing is een komedie van Marc Camoletti. Het draait om een nogal promiscue vrijgezel die een relatie onderhoudt met drie verschillende stewardessen die op drie verschillende vliegtuigmaatschappijen vliegen: Duitsland, Amerika en Italië. Als Harrie Vermeulen arriveert en blijkt dat er een gevaar bestaat dat de stewardessen elkaar tegen het lijf lopen, wordt Harrie voor het karretje gespannen. Met alle gevolgen van dien.
 
Jon bewerkte deze komedie en gaf er een geheel andere draai aan.
Boeing Boeing ging op 17 november 2008 onder regie van Caroline Frerichs in première in de Goudsche Schouwburg. Het was één van de grote successen van dat seizoen.
De cast bestond uit: Jon van Eerd, Wilbert Gieske, Lone van Roosendaal, Irene Kuiper (ook HARRIE BABBA), Camilla Siegertz en Dominique van Vliet.
WISJEDATJES:
In eerste instantie zou Chantal Janzen deel uit maken van de cast. Er waren al publiciteitsfoto's gemaakt. Volgens de officiële lezing trok Janzen zich terug nadat ze besloten had haar musical-carrière voorrang te geven. Dominique van Vliet kwam in haar plaats.

Jon van Eerd en Lone van Roosendaal in een hilarische scène uitBoeing Boeing

Toen Joop vd Ende Theaterproducties Jon benaderde om het stuk in Nederland opnieuw uit te brengen was het een enorme hit in Londen. Jon vertrok om het te gaan zien en kwam geschrokken terug. Hij vond het concept leuk, maar had nogal wat aan te merken op de uitvoering en ook de structuur van het stuk zelf. Op deze manier zag Jon het helemaal niet zitten.
 
Wat vd Ende betrof mocht Jon eraan doen wat hij wilde, maar hij moest dan wel zelf maar wat regelen met de erven van Camoletti. Jon ging recht op zijn doel af en kreeg toestemming om het stuk te bewerken zoals hij wilde.

Publiciteitsfoto met Chantal Janzen

De productie werd vroegtijdig afgebroken nadat er een aantal voorstellingen waren afgelast wegens ziekte van een van de acteurs. Hierdoor heeft de groep geen laatste voorstelling kunnen spelen. Jon zei over de productie: 'Boeing Boeing was wonderlijk genoeg zowel een succes als een emotionele uitputtingsslag! Het onderlinge getreiter van een paar dames die niet door één deur konden, maakte me gek! En er waren nog wel zoveel deuren. Ik heb er veel, heel veel van geleerd.'  

Klik voor de trailer van Boeing Boeing

BOEING BOEING werd door Omroep Max uitgezonden en kwam uit op DVD.
De productie won de Blauwe Kei Toneelprijs en werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs.
Boeing Boeing
Boeing Boeing
Boeing Boeing
Boeing Boeing
Boeing Boeing
Boeing Boeing
Boeing Boeing
bottom of page