top of page

A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM                      1986                 

Deze productie van het befaamde stuk van Shakespeare werd door het Leiden English Speaking Theatre in 1986 gespeeld.

De voorstelling was ongekend groot in aantal acteurs en decors.

A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM draait om drie verschillende werelden die op bijzonder komische wijze bij elkaar komen. Het leven in het paleis van de adellijke entourage van de Hertog van Athene (Theseus) en de Koningin van de Amazones (Hippolyta) wordt gespiegeld aan de sprookjesachtige omgeving van het bos, alwaar Koning Oberon en zijn vrouw Titania heersen.

Als vier geliefde jongelingen de weg kwijt raken, kunnen de elfen het niet laten ondeugende grappen uit te halen. Dit alles onder leiding van de hoofd-elf Puck.

Ook de 'derde' wereld bestaande uit de zg. Mechanicals (werklieden), die een stuk moeten instuderen ter vermaak van het Theseus en Hippolyta, ontkomen niet aan het spel van de elfen en hun koning en koningin.

Het stuk is vermaard om zijn komische scènes, en is typerend voor Shakespeare's gewaagde methode om de zittende adel op de hak te nemen zonder ze te beledigen.

 

In de regie van professor Henry I. Schvey ging de voorstelling in 1986 in de Leidsche Schouwburg in première, en speelde daarna op verschillende plekken in het land.

Jon speelde de rol van Lysander, één van de vier jonge geliefden.

WISJEDATJES

Het programmaboekje geeft aan dat Jon's echtgenoot Ton Fiere toen al nauw met hem samen werkte. Hij deed de belichting.

IMG_3805.jpeg
IMG_3806.jpeg
IMG_3804.jpeg
bottom of page